Ejerforening gør klar til elbiler i P-kælderen


Transport her sørger ejerforeningen for infrastrukturen
bg@ing.dk
Da den første elbil gjorde sit indtog i parkeringskælderen under boligblokken Fajancehaven på Frederiksberg, gav ejerforeningens bestyrelse bilejeren lov til at sætte en ladeboks op og trække en ledning op til sin egen elmåler. Det blev til en masse små huller i vægge og dæk, men da det kun var en enkelt bil, var problemet heller ikke større, og alternativet var et nej til elbilen.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Der er en god beskrivelse af systemet herhttps://fdel.dk/boligforening-paa-frederiksberg-har-forberedt-sig-til-elbilerne/Når dette antal elbilejere hver har betalt lidt tilbage til fælleskassen, skulle det gerne passe med at den får sit udlæg hjem igen ca samtidigt - gerne lidt før - hovedsikringen begynder at blive begrænsningen.
Som jeg læser den vil man, selv når alle får el-bil, kunne håndtere effektbehovet ved at styre opladningen centralt. Natten er jo lang.
Ja, det er tæt på ideelt, hvis fælleskassen har råd til at lægge ud til en hensigtsmæssig fælles infrastruktur til styret opladning af et vis antal elbiler under det eksisterende leveringsomfang til ejendommen. Når dette antal elbilejere hver har betalt lidt tilbage til fælleskassen, skulle det gerne passe med at den får sit udlæg hjem igen ca samtidigt - gerne lidt før - hovedsikringen begynder at blive begrænsningen. Når de næste elbilister kommer til, betaler de også samme beløb for at koble deres lader på infrastrukturen, hvorved fælleskassen allerede er i gang med at spare op til at øge ejendommens leveringsomfang hos netselkabet.Søger netop at give både elbilejerne og de andre beboere gode vilkår under de givne kapacitetsbegrænsninger.
Det er netop den valgte løsning: centralt styrbare ladestandere.
En fremsynet forening der støtter op om en positiv og nødvendig udvikling. Løsningen som er beskrevet på foreningens hjemmeside er innovativ og søger netop at give både elbilejerne og de andre beboere gode vilkår under de givne kapacitetsbegrænsninger.
Det var i Sola, ved Stavanger lufthavn der gik ild i en gammel dieselbil.
Du har helt ret. Når jeg læser den nu, kan jeg slet ikke forstå at jeg for et par dage siden fik det indtryk, at ejerforeningenfik forstærket nettilslutningen.Kunne man have klaret sig med den ekisterende effekt til ejedommen ved teknisk eller aftalemæssigt at sikre, at elbiler oplades i perioder, hvor ejendommens øvrige effektforbrug er lavt?</p>
<p>Artiklen er godt nok noget uklar, men jeg tolker den sådan, at man lige netop har lavet det, du foreslår.
Gad vide hvor mange 'Electric Vehicle Supply Equipment' der skal sælges før prisen bliver halveret.
Udgiften forekommer mig mest at være udviklingsomkostninger frem for køb af komponenter og fremstilling.
Kunne man have klaret sig med den ekisterende effekt til ejedommen ved teknisk eller aftalemæssigt at sikre, at elbiler oplades i perioder, hvor ejendommens øvrige effektforbrug er lavt?
Artiklen er godt nok noget uklar, men jeg tolker den sådan, at man lige netop har lavet det, du foreslår.
Hvordan har man løst problemerne med brand i benzin- og dieselbiler i en parkeringskælder?Hvordan har man løst problemerne med brand i el-biler i en parkeringskælder?
I Oslo gik der for ikke ret lang tid siden ild i et parkeringshus fyldt med nogle tusind biler af alle tre slags. Elbilerne var ikke et problem - branden satte ikke ild i batteripakken. Derimod gik der ild i brændstoffet i en del af de øvrige biler.
Artiklens faktaboks hævder tyske virksomheder ikke vil opsætte ladestandere.
I Danmark er det mit private indtryk, at ladestander-firmaerne (bl.a. E.On, Clever og Sperto) har gode tilbud på opsætning af ladestandere hos arbejdsgivere. Medarbejderne køber el til en favorable pris af ladestander-firmaet, der betaler arbejdsgiveren for den brugte strøm. Altså uden administrativt bøvl for arbejdsgiveren.
Så giv det et forsøg med jeres arbejdsgiver til gavn for medarbejdere og kunder mv.
Når man sætter mange AC ladere (dem med type2-stik) op, så vælger man typisk at de automatisk fordeler den tilgængelige effekt mellem sig efter det behov der er. Det gør man fordi det er en smart og billigere løsning til opladning af mange elbiler, særligt steder, hvor de holder længe.
Det næste skridt er at supplere med målinger på stikledningen. Enten for at lade så hurtigt, at der ikke sælges el fra solcellerne til nettet. Eller som her, for at holde sig samlet under max for stikledningen/mastesikringen.
Ladestanderne kan typisk kommunikere enten gennem elkablet eller gennem netværksledninger.
Finder man ladestanderne hos fx Conrad elektronik, så kan man også få brugsanvisningen: https://www.conradelektronik.dk/p/keba-kecontact-p30-emobility-opladerstation-type-2-mode-3-32-a-22-kw-1494145
Hvordan har man løst problemerne med brand i el-biler i en parkeringskælder?
Er der ikke nok begrænsninger med elbiler i forvejen?
Hvis man ønsker folk over i elbiler tror jeg ikke man skal tilføje yderligere begrænsninger og slet ikke i forhold til ladetid, hvor flere elbiler i forvejen er udfordret.
Det er ikke en ejerforenings ansvar at rykke folk til elbiler. Det er et samfundsansvar. Ejerforeningen træffer beslutninger ud fra hvad flertallet af ejerne ønsker.
Er der ikke nok begrænsninger med elbiler i forvejen? Hvis man ønsker folk over i elbiler tror jeg ikke man skal tilføje yderligere begrænsninger og slet ikke i forhold til ladetid, hvor flere elbiler i forvejen er udfordret.
En hurtigt opladning gavner jo ikke ligefrem batteriets levetid. Og netop hurtigt opladninger 20-80% er næsten altid argumentet her på siden for hvorfor ladetid ikke er et "problem". Men det er vist de privilegeredes argument.
Det er et fremsynet initiativ, der her er taget, og man kan håbe på det danner skole. Det anføres at hvoedudfordringen er at sikre tilstrækkelig maksimal effekt til ejendommen, for det tilfælde, at alle elbiler starter deres opladning i kogespidsen. Kunne man have klaret sig med den ekisterende effekt til ejedommen ved teknisk eller aftalemæssigt at sikre, at elbiler oplades i perioder, hvor ejendommens øvrige effektforbrug er lavt?