Efter nye radarsystemer: Amerikanske piloter ser stadig flere UFO'er

Det startede, da den amerikanske flåde begyndte at opgradere kampflyenes radarsystemer.

Én efter én, efterhånden som systemerne blev skiftet ud, begyndte de amerikanske jagerpiloter at opfange objekter, de i første omgang ignorerede som falske radarsignaler.

Men fra sommeren 2014 til marts 2015 rapporterede piloterne en række mærkværdige, flyvende objekter til deres overordnede. Objekterne havde ikke nogen synlig motor eller udstødning, men alligevel kunne de nå supersonisk hastighed i over ni kilometers højde.

Det skriver New York Times på baggrund af interviews med fem af piloterne, samt videomateriale udleveret af USA’s forsvarsministerium i 2017.

Tæt på kollision med ukendt objekt

I slutningen af 2014 var en jagerpilot tæt ved at kolliderer med et af de flyvende objekter, og her blev der indgivet en officiel rapport om hændelsen. Udover de mange observationer i 2014 er flere af objekterne også blevet optaget på video i starten af 2015.

»De her tingester var derude hele dagen lang«, siger Ryan Graves, der har været F/A-18 Super Hornet-pilot ved den amerikanske flåde i ti år. Han har rapporteret sine iagttagelser til både Pentagon og den amerikanske kongres.

»At holde et fly i luften kræver en betydelig mængde energi. Med de hastigheder vi observerede er 12 timer i luften 11 timer længere, end vi ville forvente«, siger Ryan Graves til New York Times.

Kommenterer ikke objekternes ophav

Ingen i USA’s forsvarsministerium forklarer hændelserne med henvisning til rumvæsener, og piloterne, som New York Times har talt med, vil heller ikke kommentere på objekternes herkomst.

I starten af 2019 udsendte den amerikanske flåde dog en ny hemmeligstemplet vejledning til rapportering, af det som militæret omtaler som »uforklarlige luftfænomener« eller »uidentificerbar flyvende objekter«.

Joseph Gradisher, en talsmand fra flåden, siger, at den nye vejledning var en opdatering af de instruktioner, der blev udsendt efter observationerne i 2015.

»Der var en række forskellige rapporter,« siger Joseph Gradisher. Nogle af observationerne kunne have været kommercielle droner, sig han, men i andre tilfælde »ved vi ikke, hvem der gør det her, og vi har ikke nok data til at spore det. Så hensigten med meddelelsen til flåden er at give en opdateret vejledning om rapporteringsprocedurer for mistænkt indtrængen i vores luftrum. «

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Nogle af observationerne kunne have været kommercielle droner,

Droner uden synlig motor eller udstødning, og som alligevel kan nå supersonisk hastighed i over ni kilometers højde. Men selvfølgelig er det nemmer at tro på overnaturlige menneskabte droner, end at der er andet liv i rummet.

Ligesom da jorden pludselig ikke var centrum i universet, går der nok en del årtier før den kamel er slugt. Var der noget der sagde faktaresistens, religiøse tendenser eller blot manglende forstillingsevne....

 • 0
 • 0

I henhold til "M-Teorien" som er den samlende teori om "superstring" teorien, er det muligt, at der er op til 11 dimensioner i universet, hvoraf mindst én er tiden. Så de her supersoniske UFO'er hopper måske ud og ind af de forskellige dimensioner, som kan være årsag til, at de ofte bliver usynlige på radaren, i løbet af et milisekund..

 • 0
 • 0

Droner uden synlig motor eller udstødning, og som alligevel kan nå supersonisk hastighed i over ni kilometers højde.

Derfor "nogle af observationerne". Antageligvis udviste alle de registrerede UFO'er ikke lige usædvanlige karaktiristika.

Det jeg finder interessant her fra konspirationsvinklen er, hvor tydeligt det illustrerer, at konspirationsteoretikerne fra starten af har været helt galt på den.

Noget så stort som adskillige piloter, der oplever uforklarlige hændelser, kan åbenbart ikke hemmeligholdes.Der gøres end ikke forsøg på det. Hvilket virkelig viser, hvor usandsynligt det vlle være, at det amerikanske militær i årevis skulle have "skjult" aliens for os på en base i New Mexico. Det bliver end ikke forsøgt hemmeligholdt, men direkte offentliggjort, uden noget decideret pres fra offentligheden.

 • 0
 • 0

US_Trumparanoia –

a mental condition characterized by delusions of persecution, unwarranted jealousy, or exaggerated self-importance, typically worked into an organized system. It may be an aspect of chronic personality disorder, of drug abuse, or of a serious condition such as schizophrenia in which the person loses touch with reality.

$ - og om lidt lander de små grønne mænd fra Mars i deres UFO-er …

 • 0
 • 0

De hygger sig godt med deres issenkram de piloter. Herlig jubel når han får taget lock. Og lidt "IT system" snak:

"Do you box a moving target?" "No I took an auto track" "Oh. Ok"

 • 0
 • 0

"Efter nye radarsystemer" ... har vi hørt om noget lignende i fortiden? vandrer disse små grønne mænd omkring blandt os?

Skal vi ikke ganske roligt afvente afklaring af fænomenets årsag?

Jeg erindrer umiddelbart LGM (Little Green Men) da man observerede de første, dengang uforklarlige, gammaglimt.

 • 0
 • 0

“Bugs in the code for the imaging and display systems”.

Det må være det ultimative sted, for en software programør med sofistikeret humoristisk og økonomisk sans, at lægge nogle linier ind med et UFO lignende bevægeligt objekt. Det vil sikre voksende og fortsat udviklingsarbejde, samt skæppe godt i McDonnell Douglas kasse. At nogen med kompetance og indsigt skulle afsløre pranket er usansynligt,da krigsindustrien er i lidt af et dødvande for tiden,med manglende krigzoner hvor der går anseelig mængde materiel tabt.

 • 0
 • 0

Det går fint i tråd med andre meldinger i nyere tid:

Wikipedia: Ufo_(objekt): Citat: "... Ifølge New York Times blev det hemmelige amerikanske ministerium Advanced Aviation Threat Identification Program oprettet i 2007 på senatsleder Harry Reids opfordring - og senere nedlagt i 2012. Advanced Aviation Threat Identification Program fik ca. 140 millioner kroner årligt til at finde ud om UFOer fandtes, hvordan de fungerede og om de udgjorde en trussel mod USA. Ifølge den tidligere "UFO-chef" Luis Elizondo, blev der samlet et omfattende mængde materiale om UFO-observationer. De fleste penge gik til Robert Bigelows selskab Bigelow Aerospace. På CBS' 60 Minutes har Robert Bigelow sagt, at han er overbevist om at UFOer og rumvæsener findes og har besøgt jorden. I et CNN interview har Luis Elizondo sagt det samme som privatperson, men ikke som regeringsrepræsentant.[1][2][3][4][5][6] ..."

En af kilderne:

2017, youtube.com: Ex-UFO program chief: We may not be alone.

 • 0
 • 0

Har man fundet årsagen til problemet? Er det jokes, som er lagt ind i softwaren? Hvis det er tilfældet, må sikkerhedsniveauet være lav.

 • 0
 • 0

Er det jokes, som er lagt ind i softwaren?

Hvordan kan man næsten kollidere med en software joke....

Tæt på kollision med ukendt objekt I slutningen af 2014 var en jagerpilot tæt ved at kolliderer med et af de flyvende objekter, og her blev der indgivet en officiel rapport om hændelsen.

Albert

Hvad betyder mon udtrykket "Nogle af"? '1. Allesammen? '2. Et mindre udsnit af alle?

Godt ord igen, jeg var måske lidt hurtig. Der er bare altid en eller anden form for bortforklaring (dog ikke her, så). Og det her er jo ikke nogen nyhed. Der er jo masser af observationer. der har været masser af alien disclosure, også med fremtrædende personligheder, og alligevel er det tilsyneladende en virkelighed der virker så skræmmende på nogle at de vil gøre hvad som helst for at holde liv i en smalsporet virkelighedsopfattelse - i wonder why...

Nuvel, Jeg kan da godt se at hvis ens virkelighed handler om flygtninge og vildtsvinehegn, så må tanken om andre livsformer, sandsynligvis klogere end os, dælme virke skræmmende.

 • 0
 • 0

Det er da vist første gang det indrømmes helt officielt at der ses UFO. Man kan vist roligt antage at det ikke er menneske skabte droner. Så der er vel disse muligheder: ( listet efter størst sandsynlighed) 1) Raderne har en AI som ser syner. 2) Et ukendt natur fænomen. 3) beborere fra en anden verden

 • 0
 • 0

Hvis deres fly bruger samme radar med samme sensorer og samme SW er det næppe overraskende.

Hvis to fly optager billeder af det samme objekt fra to vinkler, så bør der være forskelle på vinklerne i forhold til disse. Det tror jeg godt amerikanerne kan finde ud af at efterprøve.

Dertil kommer, at det vil være mærkværdigt, om sådanne fejl opstår synkront på to fly samtidigt.

Det er ikke umuligt, men sandsynligheden falder altså.

 • 0
 • 0

Hvis to fly optager billeder af det samme objekt fra to vinkler, så bør der være forskelle på vinklerne i forhold til disse.

Har du kigget nærmere på bilederne? De videos jeg har set, viser en række lysende punkter, en kugle, en lysprik som bevæger sig hurtigt over skærmen, osv.

På videoen herover ("Look at That Thing") ses en dimmerlimmer af facon som en Apollokapsel set skråt bagfra. Ved 0:13 skifter den farve og begynder at rotere. Ved 0:34 skiftes til en anden skærm (andet fly(?)) og vi ser små lysprikker bevæge sig hurtigt over skærmen indtil piloten får låst på en af dem ved 0:45.

Bemærk, at de kun forekom i et begrænset tidsrum og indenfor et snævert geografisk vindue: "The strange objects, ... appeared almost daily from the summer of 2014 to March 2015, high in the skies over the East Coast. ... they saw the objects in 2014 and 2015 in training maneuvers from Virginia to Florida ... ... The squadron began noticing strange objects just after the Navy upgraded the radar systems on its F/A-18 fighter planes.".

"In March 2015 the Roosevelt left the coast of Florida and headed to the Persian Gulf ... The incidents tapered off after they left the United States, the pilots said."

 • 0
 • 0

"In late 2014, a Super Hornet pilot had a near collision with one of the objects, and an official mishap report was filed."

Er jeg den eneste som spekulerer på, hvorfor der så ikke er den fjerneste angivelse af objektets størrelse? i det mindste et estimat: 3 ft in diameter, 20 ft, a mile, ...

Teksten med fortsættelse er: "In late 2014, a Super Hornet pilot had a near collision with one of the objects, and an official mishap report was filed. Some of the incidents were videotaped, including one taken by a plane’s camera in early 2015 that shows an object zooming over the ocean waves as pilots question what they are watching." Biggy biggy eller smally smally?

 • 0
 • 0

så må tanken om andre livsformer, sandsynligvis klogere end os, dælme virke skræmmende.

Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være skræmmende, hvis væsener fra andre verdener har været her i nærheden en rum tid. Det viser jo, at de ikke er fjendtlige.

Hvis andre livsformer skulle være nær Jorden, må de være kommet et sted fra. Mig forekommer det meget usandsynligt, at vi nogensinde vil være i stand til at sende mennesker til et andet stjernesystem og lige så usandsynligt, at andre civilisationer vil være i stand til at sende væsener til vort stjernesystem.

Beklager, men udenfor fantasternes verdener er det desværre nok umuligt.

 • 0
 • 0

Det gode ved ikke at vide noget er at man kan finde på hvad som helst. a) ingen alians, ingen andre inteligenser fordi inteligente raser destruerer sig selv ( vil per definition have mere og mere) b) alians, måske kun maskin efterkommere af alians. De passer på os, vi er sjældne og interessante. c) alians, de venter på hvornår vi destruerer os selv eller er ligeved og overtager derefter alt. ........

 • 0
 • 0

Hvis det er fysiske objekter, er mere sandsynligt at det er lavet af mennesker, end af aliens.

Softwareopgraderingen kan måske have tydeliggjort fænomenerne, og de har måske ikke kunnet ses tidligere. Viser radarsystemerne det ikke, så er mindre sandsynligt, at piloten er så opmærksom.

 • 0
 • 0

Svar på:

Hvis andre livsformer skulle være nær Jorden, må de være kommet et sted fra. Mig forekommer det meget usandsynligt, at vi nogensinde vil være i stand til at sende mennesker til et andet stjernesystem og lige så usandsynligt, at andre civilisationer vil være i stand til at sende væsener til vort stjernesystem.

Beklager, men udenfor fantasternes verdener er det desværre nok umuligt.

Hej Albert

Det er teoretisk muligt at skyde genvej gennem rumtiden via et Alcubierre-drev: Citat: "... Et Alcubierre-drev eller Warp-drev er et science fiction-udtryk for en modificering af rumtiden om f.eks. et rumskib, så det kan flytte sig gennem rumtiden med hastigheder større end lysets (dog ikke lokalt) samtidig med at det overholder Einsteins relativitetsteori.[1] ..."

26. sep 2012, ing.dk: Amerikansk forsker skaber håb om warp-drive til rumskibe: Citat: "... Nye undersøgelser af et warp-drive-koncept fra 90'erne viser, at det måske alligevel ikke kun skal betragtes som ren science fiction. ... foreslået ændringer til Miguel Alcubierres koncept. Han konkluderer, at konceptet måske kunne realiseres med en række modifikationer. ... Den mindste energi, som kræves, svarer til masse-energien af planeten Jupiter. Men de nye beregninger fra Harold White viser, at hvis man ændrer formen af strukturen i ringen omkring rumskibet, så den bliver mere rund som en doughnut, i stedet for en helt flad ring, kan man nå ned på mere overkommelige masse-energi-mængder. Hvis man samtidig kan oscillere ændringerne i rum-tid, vil den energi, der kræves, blive yderligere reduceret. ..."

Mere ved til warp-bålet?

 • 0
 • 0

Hvis man virkelig gik ind på, at der var tale om et alien fartøj, som kunne rejse i rumtiden, ville det vel næppe manifestere sig som et objekt, der følger en tilnærmelsesvis linær bane i rummet med høj hastighed?

Det ville nok nærmere pludseligt dukke op et sted for så pludseligt at forsvinde igen.

 • 0
 • 0

Hej Glenn,

Det er teoretisk muligt at skyde genvej gennem rumtiden via et Alcubierre-drev ... ... Den mindste energi, som kræves, svarer til masse-energien af planeten Jupiter.

Energi fra vindmøller? Mange vindmøller? Rigtig mange vindmøller? :-)

Jeg tror det vil være en god ide at starte med at omformulere til "Det er hypotetisk muligt at skyde genvej gennem rumtiden via et Alcubierre-drev"

Det er også hypotetisk muligt at skyde genvej gennem et ormehul/wormhole. Det kræver såmænd blot at man fremstiller et eksotisk stof, hvis egenskaber vi ikke kender. Samme eksotiske stof er nødvendigt for at kunne realisere et Alcubierre-drev [1] sammen med næppe-eksisterende takyoner/tachyons [2] [3]. It's all in a day's work :-)

Personlig vil jeg foreslå at genskabe en af de kæmper, som omtales i bibelen som afkom af gudernes sønner og jordiske kvinder. Lad kæmpen kaste rumskibet med en hastighed på f.eks. 8 gange lysets hastighed og vupti, så er vi ved alp cen på ½ år. It's all in a day's work :-)

[1] "However, just as it happens with wormholes, exotic matter will be needed in order to generate a distortion of spacetime like the one discussed here." Miguel Alcubierre: "The warp drive: hyper-fast travel within general relativity", 5. september 2000. [2] S. V. Krasnikov: Hyperfast interstellar travel in generalrelativity, p. 2 [3] "Moreover, according to Serguei Krasnikov, generating a bubble in a previously flat space for a one-way FTL trip requires forcing the exotic matter to move at local faster-than-light speeds, something that would require the existence of tachyons, ..."

 • 0
 • 0

De eneste mennesker som aldrig ser UFOer, er astronomer. De sidder hele dagen og kigger op i himlen, og ser aldrig en UFO. Hvorfor? Fordi de ved hva´ fan´ det er de sidder og kigger på.

 • 0
 • 0

Svar på:

De eneste mennesker som aldrig ser UFOer, er astronomer. De sidder hele dagen og kigger op i himlen, og ser aldrig en UFO. Hvorfor? Fordi de ved hva´ fan´ det er de sidder og kigger på.

Astronomers kikkerter viser kun en lille bid af himlen, så lys der flyver forbi, bliver med god grund typisk klassificeret som meteorer eller ildkugler.

Skal du finde kameraudstyr som kan fange ufoer skal du se på overvågningskameraer der peger op i himlen - fx:

Søg fx efter sky camera ufo - men disse videoer bliver ikke bakket op med effektive militær (AESA/APAR) radarer og folk. [sarkasme] Folk ser dem ikke, fordi de hele dagen ser ned i deres smartphone og spiller pokemon go. Falske nuttede mangefarvede dragedyr og fuppoint er langt mere interessant end blinklys i himlen. [sarkasme off]

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten