Efter FM-sluk: Norske lokalradioer kaprer lyttere med ulovligt høj sendestyrke
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Efter FM-sluk: Norske lokalradioer kaprer lyttere med ulovligt høj sendestyrke

Illustration: pdsci / Bigstock

Norske Lokalradiostationer omkring Oslo foretager ulovlige FM-sendinger, som øjeblikkeligt skal standses. Sådan lyder den kontante besked fra den nationale kommunikationsmyndighed i Norge ved navn Nkom. Det skriver det skriver det norske nyhedsbureau NTB på baggrund af en historie i avisen Dagens Næringsliv.

De lokale radiostationer har fået lov til at sende på FM-nettet uden for de store norske byer frem til udgangen af 2021, selvom det norske FM-net egentlig er lukket. I den forbindelse har de norske myndigheder tidligere udtalt, at de har mistanke om, at lokalradiostationerne benytter sig af radiosendere, der er stærkere end myndighederne tillader for dispensationen.

Nu viser undersøgelser fra Nkom, at flere af disse stationer sender radio til en halv million mennesker i området omkring Oslo. Det drejer sig blandt andet om Asker og Bærum Lokalradio.

Selv om stationerne i yderste konsekvens vil få inddraget deres sendetilladelse, mener formanden for Asker og Bærum Lokalradio ikke, at stationerne gør noget forkert.

»Mig bekendt er der ikke noget af det, vi gør, som er lovstridigt,« siger Jon Apneseth til til Dagens Næringsliv.

Hvis de forstærkede sendinger fra lokalstationerne ikke ophører, vil stationerne modtage dagbøder på op til 8.000 norske kroner startende fra i dag, torsdag, skriver avisen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten