Efter fem måneders test: Bølgerne rummer endnu mere energi end generatoren kan omdanne
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Efter fem måneders test: Bølgerne rummer endnu mere energi end generatoren kan omdanne

PLUS.
Illustration: Crestwing

Bølgeprojektet Crestwing er netop kommet i havn efter fem måneder i havet ud for Frederikshavn. Testanlægget har overlevet påsejling og en enkelt skade og initiativtageren har store håb for projektet.

Crestwings forsøgsanlæg Tordenskjold har netop gennemført sine første 5 måneders test. Femte december 2018 blev anlægget forankret på sit test-site ved Hirsholmene ud for Frederikshavn. Ruth Bloom har ufortrødent fortsat arbejdet, som hendes afdøde mand, maskiningeniør Henning Pilgaard, startede i 2005.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Kulminationen er indtil nu, at Tordenskjold kom tilbage til Frederikshavn i 14. maj 2019 efter over 5 måneders test. »Jeg er super tilfreds med resultatet af testen, og vi har fået en masse data at analysere på henover sommeren,« siger Ruth Bloom, Crestwings direktør og medstifter Selvom Tordenskjold måler 30 x 7,5 meter og vejer 65 ton er det kun en halvskala-model af det bølgeenergisy...