Det er et held, at politiets biler ikke har været involveret i ulykker i løbet af den tid, de har kørt rundt med fejlmonterede bremser.
Det fortæller politiinspektør Michael Engell Olsen oven på Ingeniørens afdækning af omfattende bremseproblemer i både Nordsjællands og Vestegnens politikredse, som begge har benyttet værksteder, der har begået fejl i monteringen af bremserne på politiets biler.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Ganske simpelt ja - hvis mærket var Boing eller Airbus så ville ingen vel være i tvivl om det, hvorfor så hvis det bare er Ford eller VW? Noget helt andet er at skivebremser på personbiler har været kendt i 40 år, så mekanikere der er uddannet siden burde grundlæggende vide hvordan man arbejder med dem, så det ikke burde komme bag på dem hvad fabrikanten har foreskrevet!For mig er det meget simpelt: der er en forskrift fra fabrikanten, og den skal følges - uanset hvilket værksted som foretager en reparation eller lignende.
Spot on !
Jeg undrer mig over, at vi i vores over-organiserede, bureaukratiske, samfund har autorisationskrav for e.g. Kloakmestre, VVS, elektrikere - men ikke for mekanikere, som reparere livsvigtige dele af biler.
Jeg er ikke normalt tilhænger af unødvendig kontrol og autorisation (og HADER e.g. Sikringsstyrelsen), men bremser på biler ?
Der er en værkstedskæde, hvor indehaveren åbent erkender, atkonsekvent og rutniemæssigt ikke følger fabrikkernes anvisninger på vitalt sikkerhedsudstyr. Det bør da få konsekvenser. Det er muligvis ikke ulovligt, men det er da i aller højeste grad uforsvarligt. Bilejerne og andre trafikanter kan dø på grund af fejlen. Hvor er færdsels- og sikkerhedsstyrelser henne i dennre sag?
Hvis en fabrik laver fejl i sådanne ting, går der da et brev til alle berørte ejere, hvor de indkaldes til inspektion og udskiftning på autoriseret værksted.
Ifølge mit ringe hoved bør det samme da være tilfældet her.
Det er muligt, værkstedet vil gå fallit, men det er da bedre end at gå fallit efter kvæstelser og drab og de deraf følgende erstatingskrav!
Eller er jeg bare en naiv ingeniør?
Citat: »Kontrollen af den enkelte politibil ligger hos den politimand, der sætter sig ud i bilen. Hvis føreren mærker den mindste uregelmæssighed, skal han trække ind til siden og standse med det samme. Det gælder ifølge færdselsloven alle bilister. Og det tror jeg ligger helt indgroet hos alle politifolk. Og det er sådan set den bedste form for kontrol,« siger Michael Engell Olsen."
sikke noget eklatant vrøvl. Det må da være arbejdsgiverens ansvar at materiellet er i orden. I dette tilfælde er der en mistanke om at det ikke er tilfældet, så ......
Jeg synes fortsat der er for meget rod og pølsesnak i artiklens referater fra politiets talsmand.
For mig er det meget simpelt: der er en forskrift fra fabrikanten, og den skal følges - uanset hvilket værksted som foretager en reparation eller lignende. Det modsatte, uanset om der sker ulykker, må være ansvarspådragende og burde indbringes for domstolene af principielle grunde. Den tidligere nævnte ophævelse af kontrakten er da en helt naturlig konsekvens, men er adskilt fra ansvaret.
Al det der fnidder om “egenkontrol” - når jeg betaler for service / reparation, så forventer jeg forskriftsmæssig udførelse; afvigelser er regulær snyd.
Og hvis der har snøret sig en praksis ind hos nogen værksteder, så må de da lukkes gennem et fogedforbud. Intetanende borgere kan da ikke snydes på den måde - selvom det måske plejer at gå godt.......
Nej, det gør det ikke. Det bør det i hvert fald ikke gøre! Jeg er selv uddannet automekaniker og har arbejdet på et Ford værksted i perioden 2005 til 2012 (og har i den forbindelse også lavet politibiler). At smøre kobberfedt på boltene til bremser har aldrig været en foreskrevet del af en reparation eller service af bremser! Her har vi helt sikkert at gøre med mekanikere som selv har fundet på at smøre boltene for at undgå at de ruster fast og så har de gjort det til kutyme fordi ”det plejer vi at gøre” uden at de kender konsekvenserne.AutoCenter København i henholdsvis Hvidovre og Gentofte, har smurt bremserne på politiets biler med kobberfedt. Det indgår ifølge AutoCenter København i almindelig service på civile biler.