Effektivt anlæg til forbehandling af biomasse indstillet til Produktprisen

Illustration: biogasol

Et nyt forbehandlingssystem til den biokemiske procesindustri er blevet udviklet og industrielt modnet på baggrund af målrettet forskning fra DTU.

Udviklingsarbejdet begyndte i 2008 med offentligt tilskud fra Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Det har nu resulteret i, at selskabet Biogasol er klar med et kommercielt anlæg, kaldet Carbofrac 400, der behandler fire tons biomasse i timen.

»Vores anlæg er kendetegnet ved præcis processtyring og effektiv blanding af materialerne. Det gør vi ved hjælp af patenterede, mekaniske løsninger og en nøjagtig styring af temperatur, tryk, tid og pH i selve processen,« fortæller teknisk direktør Rune Skovgaard-Petersen.

Han tilføjer, at det er kritisk, at alle dele af biomassen gennemlever den samme proces, som skal optimeres i forhold til slutproduktet.

»Praktisk taget ingen andre i verden er i stand til at opnå så høje udbytter i industriel skala,« siger Rune Skovgaard-Petersen.

Han kalder det afgørende for en industri, der vil udnytte restprodukter fra land- og skovbrug, at ressourcerne udnyttes optimalt, når der skal fremstilles bioethanol eller biomaterialer. Industrien og markedet for 2. generations ethanolteknologi udvikler sig i retning af kendte energiindustrier, som for eksempel olieindustrien.

Læs også: Mød dommerpanelet bag Produktprisen 2013

Biogasols forsøgsopstilling af de nye procesanlæg til forbehandling af biomasse står i Køge og kan behandle cirka ét ton i timen. Illustration: biogasol

Rune Skovgaard-Petersen forudser, at biomasse i fremtiden vil spille en væsentlig rolle for transportbrændstoffer, kemikalier og materialer. Han mener, at det medfører mange fordele, blandt andet miljømæssig bæredygtighed, fordelagtig økonomi og uafhængighed af olie. 


Anlægget er modulopbygget så det kan samles, testes og derefter skilles ad og pakkes ned i containere før det sendes til kunden. Illustration: biogasol

Carbofrac-anlægget er opbygget i et modulært system, så det er muligt at samle, teste og afsende det i moduler, der skal kunne være i en container.

Anlægget er fleksibelt med hensyn til typen af biomasse. Det kan for eksempel være hvedehalm, forskellige træsorter, hvedeklid, majshalm eller sukkerrørs-bagasse.

Ifølge Biogasol bliver der nu arbejdet med produktionsanlæg til 2. generations bioethanol flere steder. Her er der tale om forbehandlingsanlæg på 50 tons i timen og derover, som er blevet tilpasset fra papirindustrien.

»Forskellen er, at de anlæg, der er på vej, opererer med væsentligt lavere sukkerudbytter. Det kompenseres der for ved, at biprodukter anvendes til biogasfremstilling og andre formål. De er ikke optimeret for at tilgodese de efterfølgende biokemiske processer, herunder enzym-hydrolyse og fermenteringer,« siger Rune Skovgaard-Petersen.

Han forventer, at Biogasol i løbet af to-tre år vil have installeret anlæg, der kan klare 12 tons biomasse i timen svarende. Fire sådanne anlæg kan producere ca. 100 millioner liter ethanol om året.

Foreløbig har Biogasol solgt to af anlæg til den amerikanske kunde Sweetwater Energy.