Ebola-sygdommen breder sig igen.

For første gang siden årsskiftet er antallet tilfælde af Ebola-tilfælde i de tre Vestafrikanske lande steget. Det skriver Bloomberg.

Sierra Leone har 80 nye tilfælde i den uge, der sluttede 1. februar sammenlignet med 65 ugen før, skriver Verdens Sundhedsorganisationen, WHO. I Guinea var 39, sammenlignet med 30 ugen før, og i Liberia steg antallet af ugentlige nye tilfælde fra fire til fem.

Udviklingen kommer kun få dage efter, at WHO meldte, at man nu ændrede fokus i indsatsen fra opbremsning til udryddelse af epidemien.

Læs også: Dansk forsker lægger dæmper på WHO’s ebola-entusiasme

Det bekræfter en bekymring fra nødhjælpsarbejderne om at sygdommen kan brede sig på ny, hvis indsatsen mod den begynder at vakle. Den kommende wet season - regntiden, der nærmer sig, gør arbejdet med at nå frem til visse landsbyer sværere.

Læs også: Ebola-epidemien er på tilbagetog

Nogle af de små samfund modsætter sig fortsat hjælp og virussen spreder sig i et bredt bælte af Guinea, siger WHO. I den vestlige del af Sierra Leone, inklusive hovedstaden Freetown og nabodistriktet Port Loko, finder massiv smitte sted, siger organisationen.

Kilde Bloomberg