Ebola-risiko: Forsvaret flyver dansk sygeplejerske hjem

Der tages ingen chancer, efter at en dansk sygeplejerske udsendt af Forsvaret har været i risiko for smitte med ebolavirus. Risikoen opstod tirsdag, og kvinden er torsdag blevet fløjet hjem. Efter sin ankomst i Tirstrup Lufthavn torsdag middag er hun kørt direkte til observation på Skejby Sygehus.

Læs også: Ebola-vaccine fra danske Bavarian Nordic bliver testet på mennesker

Smittefaren opstod under en rutinesituation, hvor sygeplejersken under afmontering af sin ansigtmaske og hætte fik revet hul på sin ene beskyttelseshandske. Sygeplejersken arbejdede på Ebola Treatment Center i byen Port Loko i det vestafrikanske land Sierra Leone, der har været særlig hårdt ramt af ebola-udbruddet.

Læs også: Ebola: Flagermus smittede to-årig og startede epidemi

Selvom sandsynligheden for, at kvinden er blevet smittet med ebola, er ganske lille, har Forsvaret valgt at hjemtage hende.

Ifølge de seneste tal er flere end 20.000 mennesker i de vestafrikanske lande blevet smitte med ebola, mens dødstallet nærmer sig 8.000, siden udbruddet først blev registreret i Guinea i marts sidste år. Det gør udbruddet til langt den største ebola-epidemi nogensinde.

Læs også: Ebola-overlevere er Afrikas engle

Emner : Sygdomme