Easyjet indbygger kameraer, mikrofoner og LED-lys i ansattes uniformer
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Easyjet indbygger kameraer, mikrofoner og LED-lys i ansattes uniformer

Flyselskabet Easyjet er i gang med at udvikle nye uniformer til deres ansatte med indbyggede LED-pærer, kameraer og mikrofoner.

Det skriver teknologimagasinet Engineering and Technology.

Easyjet tester i øjeblikket de nye uniformer. Blandt andet skal LED-oplyste skuldre og sømme gøre kabinepersonalet mere synligt i nødsituationer, ligesom indbyggede mikrofoner skal gøre det lettere at kommunikere med piloter og passagerer.

Læs også: Droner skal finde selv de mindste sprækker i rutefly

»Kabinepersonalets primære fokus er passagersikkerhed, så det er spændende at arbejde på denne teknologi, der kan gøre personalet nemmere at identificere i nødsituationer og gøre det lettere for personalet at servicere passagererne,« siger Tina Milton, der er chef for kabinepersonalet hos Easyjet, i en pressemeddelelse.

Uniformerne udvikles i samarbejde med virksomheden Cutecircuit, der har overvåget og analyseret forskellige typer personales bevægelser for at skræddersy den teknologi-forede beklædning til de forskelliges opgaver.

Ud over ændringerne i kabinepersonalets påklædning vil selskabets ingeniører få kameraer og mikrofoner i deres uniformer for lettere at kunne diagnosticere tekniske problemer.

I en anden teknologi-satsning meldte flyselskabet i maj måned ud, at de vil begynde at bruge droner til inspektion af rutefly.

Emner : Fly
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Antaget at video og lyd fra de indbyggede sensorer skal kunne bruges til noget under flyvning, skal de kommunikere trådløst. Mon ikke de får svært ved at argumentere for, at vi andre skal slukke telefoner og computere, mens de selv render rundt og udsender signaler i alle retninger? :)

 • 0
 • 0

Så vidt jeg ved har FAA allerede godkendt, at alm. forbruger-elektronik må forblive tændt under start og landing (dvs. reelt under hele flyveturen), men det er "optional" for de enkelte flyselskaber at fortolke de nye regler -- og næsten(?) alle har valgt at "gøre som de plejer". Æv.

 • 0
 • 0

Da personalet skal bruge det trådløse spektrum er det vel fint at bede passagererne om at lade være?!?

Jan: Den amerikanske myndighed for flyvning kan da rende og hoppe i resten af verden med hvad de mener er tilladt. Gælder faktisk for alle de amerikanske myndigheder der har den illusion at hvad de siger gælder over hele verden.

 • 1
 • 0

Når så mikrofon og kamera alligevel er tændt så kan Easyjet jo også nemt følge med når deres medarbejdere snakker sammen om løn- og arbejdsvilkår. Hvornår mon der kommer en sag om dette, som tilsvarer arbejdsgiveres ret til at gennemse medarbejderes mail eller SMS

 • 1
 • 0

Uden på nogen måde at være ekspert på området, eller have dokumentation for min holdning/påstand, så tror jeg at grunden til at de fleste flyselskaber stadig kræver at elektronik slukkes og ligges væk under take off og landing er af sikkerhedsmæssige grunde.

Hvis der sker et uheld under start/landing gælder det om hurtigst muligt at komme ud af flyet, og hvis folk er viklet ind i ledninger fra laptops osv, så vil det gøre en evakuering mere besværlig og kan i yderste konsekvens koste liv.

Der ud over må man gå udfra at Easy Jet har styr på hvilke frekvenser personalets udstyr sender med, og derfor kan tage højde for det i cockpittet.

Just my 2 cents :-)

 • 0
 • 0

Hvis udstyret skal betragtes som sikkerhedsudstyr så skal det vel i sagens natur altid være tændt - ellers er der vel ingen rigtig mening med galskaben - vel'

Kan i se det:

Ved fyraften hænges uniformen til opladning - der skal nu installeres superchargers i alle garderobeskabe.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten