Dvd-Jon knækker Itunes kode

Den unge nordmand Jon Lech Johansen, også kendt som dvd-Jon, er på krigsstien igen. Denne gang er det Apple Itunes Digital Rights Management (DRM) kode, han har knækket.

Ved at downloade en ny kode via internettet, kan enhver bruger omgå de begrænsninger på afspilning, der er indbygget i musiknumre fra Apples Itunes tjeneste. Umiddelbart betyder det, at musiknumrene også kan afspilles på Linux eller GNU computere, skriver internetavisen The Register.

De indbyggede begrænsninger i Itunes betyder, at musiknumrene normalt kun kan afspilles på Apple eller Windows computere. Apple understøtter desuden kun Ipod som transportabel afspiller. Men ved at bruge den nye kode, kan musiknumrene streames via Videolan, der blandt andet er kompatibelt med Linux.

Norsk politi opgiver anke

Dvd-Jons nye bedrifter kommer netop som den norske enhed for efterforskning af økonomisk kriminalitet, Økokrim, har opgivet at anke den seneste frifindelse af dvd-Jon, der var tiltalt for at have brudt kopibeskyttelsen på dvd-film. Jon Lech Johansen blev frifundet 22. december sidste år, og i går meddelte Økokrim, at enheden ikke vil anke afgørelsen.