Du kan ikke bare kopiere dit CV over på LinkedIn

Illustration: Rido81/Bigstock

Det er selvfølgelig et gennemarbejdet CV, som du sender med, når du vælger at søge et job, du har fundet på for eksempel Jobfinder.dk.

Søger du nye udfordringer efter ferien? Find det rette job på Jobfinder.

Men selv om LinkedIn går for at være verdens største CV-database, så kan du ikke bare direkte copy-paste dit CV til den verdensomspændende hjemmeside.

Det skriver jobsitet 'The Muse' og giver gode begrundelser for, at dit CV til ansøgningen og dit CV til jobsiteter forskellige.

Overordnet handler det om, at dit CV i forbindelse med en specifik jobansøgning skal være - netop, specifik. Mens dit CV på LinkedIn skal fortælle historien om din karriere på en interessant måde.

LinkedIn giver det større billede

CV'et til din LinkedIn-profil er stedet, hvor du giver farve til de korte informationer, som dit specifikke CV indeholder.

Lad os tage afsnittet, hvor du beskriver dine erfaringer ('experience'). På LinkedIn kan du fortælle noget baggrund, som der ikke rigtig er plads til på dit specifikke CV.

For eksempel vil du i dit CV måske skrive:

"Ansvarlig for design af procesanlæg og udarbejdelse af tilhørende flowskemaer, pneumatiske, procestekniske og hydrauliske med tilhørende procesbeskrivelse og komponentvalg."

Spændende muligheder for ingeniører inden for maskiner og produktion. Tjek Jobfinder.

På LinkedIn kan du toppe med:

"Mit solide bidrag til (specifikt projekt) gjorde, at (leder) gav mig ansvaret for de fulde design af procesanlæg inklusive udarbejdelse af tilhørende flowskemaer, pneumatiske, procestekniske og hydrauliske med tilhørende procesbeskrivelse og komponentvalg. Her trivedes med det øgede ansvar og nød at kunne bygge videre på mine erfaringer inden for ... i (disse specifikke projekter). Min omfattende erfaring betød, at vi kunne levere hurtigere end deadline (eller andet fornemt resultat)."

Bliv ikke overset

I forbindelse med sidstnævnte version skal du være ekstra opmærksom på ikke at dele følsomme eller personlige oplysninger.

Med andre ord er LinkedIn stedet, hvor du maler med den brede pensel, så du er sikker på, at ingen af dine kompetencer bliver udeladt. I din specifikke ansøgning til en dansk kommune for eksempel behøver du til gengæld ikke at understrege, at du er flydende i engelsk.

Elektronikingeniører er en efterspurgt vare. Tjek dine muligheder nu.

Hvis du ikke tænker på, at din linkedIn-profil (hvis du er jobsøgende) skal henvende sig til en bred gruppe af arbejdsgivere, risikerer du at de overser dig, fordi dit LinkedIn-CV er for specifikt.