DTU tager tigerspring på listen over verdens bedste universiteter
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

DTU tager tigerspring på listen over verdens bedste universiteter

Både DTU og Århus Universitet bevæger sig hastigt op af rangstigen over verdens bedste universiteter. DTU er gået 64 pladser frem, og befinder sig i dag som nummer 130 i verden, men Århus Universitet har rykket 12 pladser frem til nummer 114.

Det viser en liste over de 200 bedste universiteter i verden, som det britiske tidsskrift Times Higher Education Supplement (THES) netop offentliggjort.

DTU's rektor, Lars Pallesen, tager resultatet med »et gran salt«, fordi der er tale om sammenligninger mellem vidt forskellige typer af universiteter.

»Men det glæder os naturligvis, at andre forskere og erhvervsfolk har givet os en positiv vurdering. For dem handler det om gode resultater, og de peger samlet på, at vores universitet anses for blandt de bedste i verden og samtidig tilhører eliten blandt tekniske universiteter,« siger han i en pressemeddelelse.

Tæller man alene de tekniske universiteter befinder DTU sig på en 11. plads - og er dermed topscorer blandt tekniske universiteter i Norden.

Universiteterne måles på en række forskellige områder, blandt andet forskningskvalitet, andre forskeres vurdering af universitetet og internationale erhvervsfolks bedømmelse af de færdige kandidater.

Sidste år rykkede Aarhus Universitet også 12 pladser frem. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen peger i en pressemeddelelse på, at placeringen er af stor betydning netop i disse år.

»Med denne og andre rankings er vi bestyrket i, at Aarhus Universitet er på rette vej. I en tid med mange ændringer i universitetsverdenen er det markant, at vi atter stiger 12 pladser, og at vi nu nærmer os top 100,« siger han.

Lauritz B. Holm-Nielsen henviser til det hollandsk Universiteit Leiden, der for nylig offentliggjorde en ranking, som målte gennemslagskraften af forskningspublikationer. Her blev Aarhus Universitet placeret som nummer 38 blandt de 100 mest produktive europæiske universiteter og som det bedste danske.

Københavns Universitet er fortsat det bedst placerede danske universitet på THES-rankinglisten og ligger i år som nummer 93. Universitetet er dog gået 39 pladser tilbage siden 2006.

Kommentarer (0)