DTU-studerende om hædret miljøskraldespand: Nu skal den ud til hele Europa

På deres allerførste kursus på det første semester af bacheloruddannelsen Design og Innovation fik to kvindelige ingeniørstuderende, Marie Stampe Berggreen og Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe, en idé til en miljøvenlig skraldespand.

En rigtig god idé, skulle det vise sig. Skraldespanden eller DropBucket, som de kalder den, har nu givet dem prisen Scanstar-pris for bedste emballage i Skandinavien, et millionbeløb i investorkapital af den færøske virksomhed SpF Royndin, og nu er de også blevet nomineret til prisen Årets kvindelige iværksætter, Ivækst-prisen 2014. Det fremgår af en pressemeddelelse fra DTU.

Drømmer du om nyt arbejde? Tjek mulighederne på Jobfinder.

DropBucket er et miljøvenligt produkt udsprunget af ideen om at kunne samle skrald med skrald. Det er en bærbar skraldespand lavet af genbrugspap, som bliver smidt ud sammen med det skrald, den indeholder, så snart den er fyldt op.

Den er ideel i forbindelse med festivalarrangementer og har allerede kunder som Roskilde Festival, Distortion og Aarhus Festuge.

Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe og Marie Stampe Berggreen fik ideen til den miljøvenlige skraldespand på første semester af Design og Innovation-studiet. Illustration: RKA

Da Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe og Marie Stampe Berggreen startede udviklingen af Dropbucket-projektet, var de usikre på, om det måske var for svært at begynde på. Dengang så de mest iværksætterfaget som mandearbejde.

Men efter oplevelsen med deres iværksættereventyr og nomineringen anbefaler de, at andre kvinder prøver kræfter med iværksætterfaget.

Ivækst-prisen hylder iværksættere og vækstvirksomheder og ønsker at styrke danskernes lyst til at udvikle iværksættende projekter ved at styrke danskernes dristighed og honorere ildsjælene inden for feltet. Derfor opfatter de to ingeniørstuderende det som en stor ære at blive nomineret til prisen.

»Det føles så uvirkeligt,« siger Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe ifølge pressemeddelelsen.

De to ingeniørstuderende var i starten ikke sikre på, om de ville kunne håndtere ting som regnskab, forretningsplaner og marketing. Men det viste sig hurtigt ikke at være noget problem.

»Det er tit kendetegnende for kvinder, at de ikke tror, de kan. Men det kan vi godt,« siger Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe.

I dag har mere end 5.000 DropBuckets været sat op rundt omkring i Danmark. De to iværksætteres nye drøm er nu at få installeret DropBuckets i hele Europa, så de smarte skraldespande af genbrugspap vil kunne holde hele Europa rent, når der er brug for dem til større arrangementer.

Du kan stemme på de to ingeniørstuderende eller andre af de nominerede her.

Ofelia Fischer Godske, der har skrevet denne artikel, er 9. klasse-erhvervspraktikant.