DTU-rektor: Ingeniørmangel er klynk

»Hvis ingeniørmanglen er så stor, som nogle erhvervsfolk giver udtryk for, så er det mærkeligt, at det ikke slår hårdere igennem i prissætningen på ingeniører. Normalt vil merefterspørgsel føre til højere pris, og jeg kan ikke se, hvorfor markedsmekanismen skulle være sat ud af kraft lige netop, når det gælder ingeniørlønninger.« Med den melding går rektor på DTU, Lars Pallesen, nu skarpt i rette med industriens vedvarende klager over for få ingeniører:

»Jeg synes, der er behov for en lidt mere nuanceret debat, så det ikke bliver en alt for ensidig jammer om den såkaldte mangel på ingeniører. Der er muligvis en vis ingeniør­mangel, men i øjeblikket er der jo mangel på alle typer af arbejdskraft i Danmark. Og det er ikke mit indtryk, at manglen på ingeniører adskiller sig væsentligt fra andre grupper,« siger han.

"Arrogant udmelding"

Hos Dansk Industri kalder forskningschef Charlotte Rønhof udmeldingen "arrogant":

»Det er da utroligt, at DTU's rektor tror, han kan sidde på sit kontor og være klogere end de virksomheder, som lige nu kæmper for at skaffe ingeniører. Der har muligvis ikke været voldsomme lønstigninger blandt ingeniører, men deraf kan han ikke udlede, at der så ikke er nogen mangel,« siger hun og mener, at globaliseringen har sat en ny dagsorden:

»Mange ingeniører er udmærket klar over, at de er i konkurrence med ingeniører fra resten af verden og holder måske derfor lidt igen med lønkravene.«