DTU-professor hædret for forskning i arbejdsmiljø
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

DTU-professor hædret for forskning i arbejdsmiljø

Professor i arbejdsmiljø på DTU Per Langå modtog onsdag eftermiddag Birch & Krogboe Fondens pris, som hvert år gives til en person eller en organisation, som styrker dansk ingeniørvirksomheds anseelse lokalt og internationalt.

Siden slutningen af 1970'erne har Per Langå forsket og undervist i arbejdsmiljø og kæmpet for at gøre det til et naturligt element i ingeniørfaget. Birch &Krogboe Fonden hædrer ham, fordi han har været med til at udvikle og målrette arbejdsmiljøundervisningen til ingeniøruddannelsen og har været drivkraft i at integrere de menneskelige aspekter i design og ledelse af produktionssystemeter.

Per Langå er både overrasket og stolt over at få prisen.

»Man bliver da stolt, for det er en stor anerkendelse af det arbejde, vi knokler med. Vi er næsten 15 mennesker, der arbejder med området til daglig, og en lille gruppe på tre-fire stykker, som har været med lige siden 1979-1980,« siger han.

Selv om Per Langå har forsket i arbejdsmiljø i 30 år, er hans interesse uformindsket.

»Det er skide sjovt og afsindigt spændende, og så skal du ikke længere bruge tid på at forklare, at det er væsentligt. Det ved de alt om i de videnintensive virksomheder og i den offentlige sektor,« siger han.

Derudover er det samspillet med de øvrige aktører, som er med til holde gejsten oppe.

»Når man arbejder på DTU, er det ikke for lønnens skyld, men for samarbejdet med kolleger, studerende og erhvervsliv. Det er utroligt stimulerende,« siger han.

Med æren følger 250.000 kroner, som er til prismodtagerens frie disposition, men det falder Per Langå mest naturligt, at hans kolleger er med til at beslutte, hvordan pengene skal bruges.

»Den forskning, jeg laver, foregår i samarbejde med mine kolleger, og uden dem ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag. Derfor skal vi sammen finde ud af, hvordan pengene skal bruges,« siger Per Langå.

Endnu har forskerne ingen færdig idé, men Per Langå ser gerne, at pengene bliver brugt på noget synligt, for eksempel en hjemmeside om ledelse, organisation og arbejdsforhold i videnintensivt arbejde.

Sidste år gik Birch & Krogboe Fondens pris til organisationen Ingeniører uden grænser.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten