DTU-kemiker: Sådan tjekker du selv for fluorstoffer i emballagen
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

DTU-kemiker: Sådan tjekker du selv for fluorstoffer i emballagen

Xenia Trier, forskningskemiker, ph.d. fra DTU Fødevareinstitut, besvarede mandag den 21. november spørgsmål fra Ingeniørens læsere. Hun gav bl.a. et bud på, hvordan formen på en vanddråbe kan indikere, om pap eller papir indeholder skadelige fluorstoffer.

Xenia Trier, forskningskemiker, ph.d. fra DTU Fødevareinstituttet, har svaret på læsernes spørgsmål om hendes målinger af svært nedbrydelige fluorforbindelser i fødevareemballage af papir og pap.

Læs også: Mademballage af papir og pap er fyldt med miljøgift

Læs også: Forskere advarer mod popcorn til mikrobølgeovn

Læs også: Beviserne mod fluorstoffer tårner sig op

Xenia Trier

Kommentarer (8)

Imponeret over Xenias arbejde. Godt gået.

Da emnet sidst var oppe at vende omkring toxiciteten i microbølgepop rettede jeg henvendelse til Popz (som dengang hed Blomberg), for at høre om de anvendte PFC'er i deres indpakning, og hvorfor det ikke fremgik af emballagen. Jeg blev mødt med larmende tavshed både på den mail jeg sendte, og jeg kom heller aldrig igennem telefonisk. Jeg opfattede tavsheden, som om at jeg havde ret i mine gisninger, og fra den dag har jeg ikke poppet en eneste micropop og mine unger har også forbud mod at indtage dem. Dengang (i 2004) hed det sig, at der rent faktisk var et alternativ hvor man brugte en voks i stedet for PFC-imprægneringen, men det blev ikke anvendt fordi det var dyrere og holdbarheden var kortere. Jeg har set at Popz forsvarer sig mod Xenias phd, med at hendes data bygger på en 5 år gammel pose, og at de nu har skiftet materiale. Så kunne jeg da godt tænke mig at vide hvad der så er i posen idag....

  • 0
  • 0

Hvis man nu ikke har mod på at læse den omfattende frem og tilbage dialog ovenfor, men gerne - i tråd med overskriften 'Sådan tjekker du selv for fluorstoffer i emballagen' - vil finde ud af, om madpakkepapiret i skuffen indeholder de farlige svært nedbrydelige fluorforbindelser, hvordan gør man så?

  • 0
  • 0