DTU headhunter international topforsker for at redde danske fabrikker

3. maj 2010 kl. 14:542
DTU headhunter international topforsker for at redde danske fabrikker
Illustration: Anders Brohus.
Med 12,5 millioner kroner fra Dansk Industri i ryggen opretter DTU en ny enhed af forskere, der skal komme med bud på, hvordan vi bevarer industriarbejdspladser herhjemme. Jagten på lederen er gået ind.
Artiklen er ældre end 30 dage

DTU er i færd med at headhunte en af Europas førende produktionsforskere til at lede en ny forskergruppe. Gruppen skal komme med modeller og metoder, der gør, at de danske fabrikker bliver ved med at producere herhjemme.

DTU har fået 12,5 millioner kroner fordelt over fem år af Dansk Industri, og professor Per Langaa Jensen, direktør for Institut for Planlægning, Innovation og Ledelse, forventer, at universitetet selv bidrager med et tilsvarende beløb.

»Vi skal finde en international kanon til at stå i spidsen for det her - en international topforsker, som kan være drivende i gruppen. Vi leder med lys og lygte, både i Skandinavien og i resten af verden, først og fremmest Europa, men den slags hænger ikke på træerne. De kan få gode job i industrien,« fortæller professoren.

Grundfos er mellem de virksomheder, som har taget robotter i brug for at automatisere produktionen herhjemme. Men mange andre selskaber flytter produktionen ud, og nu skal DTU forske i, hvordan vi så bevarer værdifulde job herhjemme. (Arkivfoto) Illustration: Anders Brohus.

Udviklingen flytter med produktionen

Hovedformålet med den nye forskergruppe er at udvikle modeller og metoder, som sikrer, at arbejdspladserne i industrien bliver i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk Industri er, ligesom Per Langaa Jensen og flere andre produktionsforskere, bekymrede over, at produktionen forsvinder ud af landet. Industrien udgør nemlig rygraden i vores eksport, og når produktionen flytter ud, flytter udviklingen ofte med.

Per Langaa Jensen nævner selv, at en risiko ved at outsource er, at underleverandørerne ender med at være klogere end virksomheden selv.

»Hvordan sørger vi i stedet for, at vi selv bliver klogere. Hvilke modeller og metoder skal vi bruge. Vi vil kigge på, hvad forskellige virksomheder gør både i Danmark og i resten af verden,« siger han.

Det kræver, fremhæver professoren, ikke kun viden om at styre komplicerede forsyningskæder, så varen bliver leveret lige til tiden det rigtige sted i den rigtige udgave og den rigtige kvalitet. Man skal også kunne lave risikoanalyser, der tager højde for omkostningerne, hvis eksempelvis underleverandøren i Indien bliver forsinket, samtidig med at viden skal hentes tilbage til selskabet.

Samarbejde med Aalborg og Syddansk

Både Aalborg Universitet og Syddansk Universitet arbejder i forvejen med produktionsforskning, og Per Langaa Jensen garanterer, at der ikke bliver tale om konkurrence, men samarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Kravet fra Dansk Industri er, at vi arbejder sammen. Vi prøve at få etableret et nationalt forskningsmiljø inden for produktion. Dansk Industri mener, at vi får for lidt glæde af de store europæiske forskningsprojekter i produktion. Det er væsentligt, at vi arbejder sammen, hvis vi skal ændre på det, fordi vi hver for sig er små,« siger institutdirektøren.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra Dansk Industri

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
14. maj 2010 kl. 10:32

Det er vigtigt at få forsket i hvad DAnmark kan leve af i fremtiden.

Men endnu vigtigere mener jeg også det er at få virksomhedsejerne, der flytter deres produktion til udlandet, til at indse at de kan få mere ud af deres produktion, ved at få folk til at føle ansvar og medindflydelse på deres arbejdsplads. Da mange af de store virksomheder ikke prioriterer det, at ansvaret starter oppefra og går ned af. Mange virksomheder der styres oppefra skifter kurs alt for ofte, som når nogen hører om Toyota modellen og så skal den indføres for senere at hører om Lean, efter man har kørt Toyotamodellen, i nogle måneder eller lidt over 1 år.

Så problemerne skyldes ligeså meget ledernes lyst til, at lege med nye ideer for ofte, en det høje løn niveau her i landet...Kan her til sige, at den høje løn mere er placeret i de største byer, da lønnen i Sønderjylland ikke har ændret sig de seneste 20 år i forhold til den løn der er i København.

1
3. maj 2010 kl. 20:12

Stærkt og meget meget vigtigt initiativ! Dette center og samarbejde fortjener højeste prioritet. Det er essentielt for landets fremtidige udvikling og velstand at vi formår at opretholde og udvikle produktion, processer og udvikling her i landet.