Jeg er glad for at han har fat i den vigtige pointe med, at folks kulturelle baggrund har betydning for, hvordan det samme musikstykke opfattes. Et typisk scenarie er når folk fulde nok, og DJ'en prøver at ramme sit eget modsvar til "gør dem glade"-knappen ved at kaste dansk 80'er pop på: Folk går amok på dansegulvet, men jeg skynder mig langt væk. - Det viser ganske godt udfordringen med kulturelle forskelle.
Jeg er også lidt nysgerrig efter hvordan han mere præcist analyserer musikken. Den samme akkord kan jo både virke glad og trist alt efter sammenhængen, f.eks. kan det være bestemt af hvilke akkorder der kom før den. Ting som tempo har også en stor betydning for temperementet. Dur/mol (som er endnu mere kulturelt betinget) er ikke engang tilstrækkelige begreber når vi kommer udenfor den vestlige verden. Genre er igen endnu mere kulturelt betinget. Og endelig kan måden en sang er produceret på også have betydning (d.v.s noget rent lydteknisk).
Så det er let at være skeptisk overfor forskning der spænder over så mange faglige discipliner, men jeg synes det er fedt at han prøver.
Jeg hørte engang én sige at "musikken er det sprog vi alle forstår". Det er et fantastisk udsagn, for det indeholder både en løgn og en sandhed: For musik er netop ligesom sprog, for det skal læres før man forstår det - og nogle genrer er sværere end andre at lære. :)