DSB vinder prestige-ordren på Øresundstog

DSB har vundet udbuddene på Kystbanen, Kastrupbanen og togtrafikken i Sydsverige. Det har Trafikstyrelsen og Skånetrafiken netop oplyst.

DSB forsvarer dermed positionen som totalt dominerende for togtrafikken i Danmark og bliver den næststørste operatør på fjern- og regionaltogtrafikken i Sverige.

De to myndigheders afgørelse betyder, at DSB, som i forvejen kører de danske Øresundstog, overtager kørslen op mod henholdsvis Gøteborg, Kalmar og Karlskrona i Sverige.

»Det her er en milepæl i DSB's historie. Vi har bestemt ikke taget denne afgørelse for givet,« siger DSB's administrerende direktør Søren Eriksen i en pressemeddelelse.

Omsætning øges med tre procent

Kørselsomfanget i Sverige afhænger af, hvilke optioner Skånetrafiken vælger at udnytte. Den samlede kontraktsum udgør cirka syv milliarder kroner, hvoraf halvdelen vedrører den svenske trafik.

Med sejren er DSB et stykke ad vejen mod målet om at hente 20 procent af sine indtægter på togvirksomhed i udlandet.

»DSB har mødt nogen kritik, fordi vi ikke har vundet alt det, vi har budt på i udlandet. Afgørelsen viser, at vi godt kan vinde store udbud, og grundlaget for sejren er blandt andet lagt i det arbejde og de erfaringer, vi har fået fra tidligere udbud i udlandet,« siger Søren Eriksen.

Trafikken i Skåne øger DSB's omsætning med cirka tre procent.