DSB vil binde Danmark sammen i en gigantisk ringbane

Fra hovedstaden til Århus på én time eller videre til Aalborg på blot to timer. Det vil være en af konsekvenserne af en visionær plan om en gigantisk ny højhastighedsringbane, som ifølge DSB kan binde landet sammen.

DSB fremlagde planen på et seminar i Aalborg onsdag eftermiddag. Den indbefatter, at der bygges en ny bro over Kattegat, hvor højhastighedstogene skal drøne af sted. Samtidig skal den eksisterende bane over Sjælland, Storebælt, Fyn og Østjylland opgraderes.

»Den vil gøre Danmark til én stor metropol. Der er et meget stort potentiale for indbyggerne i både Østjylland og København, men også gevinster til rejsende fra Esbjerg, Herning, Vejle og Aalborg, ligesom en kattegatbro vil give et stort miljømæssigt løft,« erklærer miljøchef i DSB, Jesper Mølgaard, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han understreger, at der stadig skal foretages et omfattende analysearbejde, og at hele Danmarks ringbane i så fald ligger mindst 30 år ude i fremtiden. Prisen for hele herligheden nævner DSB heller ikke, men Jesper Mølgaard forudser, at 10.000-12.000 østjyder vil vælge at være pendlere og rejse frem og tilbage mellem Østjylland og København for at arbejde.

Rammer danskernes hjertekule

Trafikforsker Henrik Harder Hovgesen mener ikke, at kattegatbroen er løsningen på de eksisterende trafikproblemer i Østjylland, men han er særdeles betaget af planen.

»Diskussionen om miljø og bæredygtighed i trafikken vil formentlig ramme os om et til to år. Set i det lys er en kattegatbro et meget visionært projekt,« siger han til Jyllands-Posten.

»I begyndelsen kunne jeg ikke forestille mig, at der var politisk interesse for at putte så mange penge i et projekt med så lang en tilbagebetalingstid. Men det har vist sig at være et projekt, der rammer lige ned i danskernes hjertekule. Derfor er stemningen vendt. Og udmeldingen fra DSB er absolut én af de visioner, man bør overveje meget seriøst,« mener Henrik Harder Hovgesen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kan ikke lad være med at grine over sådan en artikel! DSB gør da sig selv til grin når de ikke angang idag kan få garanti for ordentlige spor at Banedanmark, tror så sev på de kan det ved at opgradere de nuværende og samtidig anlægge nye spor. Måske skulle de starte med at fjerne nogle af alle de gamle sport der ligger rundt i byerne og på havnene som de ikke bruger mere.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten