DSB-topchef smutter efter to år
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

DSB-topchef smutter efter to år

DSB's administrerende direktør, Jesper Lok, har opsagt sin stilling og skifter til en international virksomhed. Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Dermed skal statsbanernes bestyrelse nu i gang med at finde en afløser til Lok, der har været direktør siden 2012.

»I DSB’s nyligt udgivne halvårsrapport konkluderede vi, at DSB er så godt som i mål med 'Et Sundt DSB'. Dermed er vi klar til at tage hul på den næste strækning af DSB’s strategiske rejse. Vores administrerende direktør har i den forbindelse valgt at søge nye udfordringer, og bestyrelsen vil i løbet af de kommende måneder finde Jespers afløser,« udtaler bestyrelsesformand Peter Schütze.

Jesper Lok Illustration: DSB

Jesper Lok fratræder dog ikke sin stilling med det samme, men bliver i jobbet, indtil en afløser er fundet. Dog fratræder han senest 31. august 2015.

Læs også: DF: Timemodellen er ligegyldig

Jesper Loks afgang kommer kort tid inden, at DSB's nye kontrakt skal på plads, og allerede inden forhandlingerne er startet, er der uenighed om både timemodellen og de standardtog, som politikerne har efterlyst for at undgå en ny IC4-skandale.

Læs også: »Der ligger en politisk aftale, og det skal DSB bare lære at tage bestik af«

Læs også: DSB: Glem enhver tanke om standardtog - de findes ikke

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Re: " ..Jesper Loks afgang kommer, kort tid inden DSBs nye kontrakt skal på plads, .. "

Måske - skulle man lade den nye direktør forhandle den nye kontrakt på plads ?

 • 1
 • 1

Jo og Jesper blev jo også udset til en bonus på 4,5 mio. kr. hvis han kom i hus med en gigantisk milliard besparelse.
Den er han tæt på at nå nu, - men DSB er også på mange måder revet og flået i stykker på alle mulige måder, tvivler på at alle disse indhug har været prisen værd.

 • 6
 • 1

Nu kører DSB jo sådan set udmærket, vi hører at de og Banedanmark er enige om at det går bedre end nogensinde før, så mon det gjorde noget at "skinnet blev lidt strammere"?

 • 1
 • 1

..vi hører at de og Banedanmark er enige om at det går bedre end nogensinde før..

Ja og DSB kommer med plan i morgen... eller var det engang før jul?.. ..måske ikke en plan men så et scenario?..

Men det er så synd for DSB, at når de endelig har en plan som måske ikke er en plan, så kommer vikaren fra Fyn drønende ind på Jesper Lok's kontor og siger, at han skal holde bøtte og passe det arbejde, som andre har aftalt bag ryggen på ham ;)

Klog mand ham Jesper Lok, en gammel A.P. Møller mand har selvfølgelig sin egen personlige plan A, plan B og plan C.., der blot skal aktiveres.

 • 1
 • 1

Sundt og sundt...

Man har været nød til at lukke salgssteder, spisesteder, kiosker, salgsvogne, drikkeautomater, servering på 1. klasse, samt fyre hhv togpersonale og servicemedarbejdere, hvilket bla. har betydet at folk nu må sidde i kø i op til en time, hvis de skal ringe ind til DSB.

Er det hvad man vil kalde for en sund transportvirksomhed?

 • 3
 • 2

http://www.jobzonen.dk/job/6084224/adminis...?

DSB søger administrerende direktør

DSB skal bidrage til bæredygtig vækst og mobilitet i Danmark gennem pålidelig togdrift og sammenhængende kollektiv trafik. Med dette udgangspunkt skal virksomheden levere på tre løfter: til kunderne om en ”god tur”, til ejerne om en ”sund økonomi” og til medarbejderne om en ”attraktiv arbejdsplads”.........

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten