DSB indleder milliardindkøb af eltog
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

DSB indleder milliardindkøb af eltog

Frem mod 2025 skal DSB i gang med at købe de eltog, der på sigt skal afløse såvel IC3 som IC2/IC4. Nu har DSB udsendt et officielt Request For Information (RFI).

Ifølge dokumentet er DSB både interesserede i eltog til ‘regionale, hurtig- og højhastighedslinjer.’ Præcist hvor mange tog, DSB planlægger at købe, fremgår ikke af dokumentet, der blot taler om ‘et betydeligt antal tog.’ I sin materielplan fra 2014 talte DSB om at købe omkring 275 togsæt frem mod 2030 til en forventet pris på 20-22 mia. kroner - ‘plus et tillæg til afdækning af usikkerheden på antagelser og estimater.’ Dette tillæg har DSB sat til 30 procent, hvilket ifølge DSB er på niveau med det, der anvendes ved statslige anlægsprojekter.

Læs også: DSB: Fremtidens tog koster 20 milliarder

DSB beder nu interesserede togleverandører om at udfylde et spørgeskema og om at deltage i en workshop om togindkøbet.

Af materielstrategien fremgik også, at DSB - for at undgå den samme lidelseshistorie som med IC4-indkøbet - så vidt muligt vil købe afprøvet frem for specialudviklet materiel og gennemføre en grundig prækvalifikation af leverandørerne. Desuden skal hele eller dele af vedligeholdet af de nye tog kunne udliciteres til togleverandøren.

Læs også: Togkapløb om milliardkontrakter i fuld gang

Sidste år aftalte den daværende SR-regering sammen med SF og Enhedslisten en ny trafikkontrakt med DSB, hvoraf det fremgik, at DSB skal fremlægge en ‘et beslutningsgrundlag for forligskredsen vedrørende anskaffelse af nye eltog som led i en samlet materielplan.’

Fristen for at melde sin interesse er 5. februar 2016.