DSB: IC4 er klar til at køre til Sjælland
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

DSB: IC4 er klar til at køre til Sjælland

Illustration: DSB

Fire år forsinket ser DSB's længe ventede intercitytog ud til at blive godkendt til kørsel mellem landsdelene. Det sker, efter at de italienske IC4-tog har kørt jysk prøvekørsel med passagerer i et halvt år.

IC4-togenes leverandør, Ansaldobreda, er ifølge DSB klar til at søge Trafikstyrelsen om typegodkendelse af det første togsæt i starten af januar. Når godkendelsen er hjemme, kan DSB indsætte toget i trafikken mellem landsdelene - og altså til kørsel under Storebælt, hvilket har været den store hurdle.

Når Ansaldobreda har fået typegodkendelsen, bliver der leveret 1-2 togsæt om måneden, som DSB efterhånden sætter ind i landsdelstrafikken.

Tilsammen bliver 14 enkeltkørende togsæt sat ind, primært mellem København og Nordjylland.

»Vi glæder os meget til, at vi kan give vores mange pendlere mellem landsdelene mulighed for at køre med det nye tog. Det seneste halve år har i alt fire togsæt kørt regionaltogsdrift mellem Århus og Aalborg og mellem Fredericia og Århus, og her har passagererne taget positivt i mod IC4-toget,« siger DSB's administrerende direktør, Søren Eriksen.

»Prøvekørslerne i Jylland er forløbet tilfredsstillende. Vi har kun få gange måttet lade IC4-toget erstatte af et andet tog på grund af tekniske fejl. Det er jeg tilfreds med, når man tager i betragtning, at der er tale om prøvekørsler,« tilføjer han.

Emner : Tog
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten