DSB fyrer direktøren for IC4

DSB’s topdirektør Jesper Lok har renset ud i DSB’s topledelse.

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse her til morgen.

Det betyder fyreseddel til den administrerende direktør for DSB Vedligehold, Frank Olesen, samt direktør for DSB Kommerciel Gert Frost.

Sidstnævnte fik mindre end ét år som medlem af DSB's koncernledelse.

Frank Olesen fik som nyudnævnt direktør for DSB vedligehold i 2011 ansvaret for den mildest talt krævende opgave med at opgradere IC4-togene til en tilstand, hvor de kunne bruges som nogenlunde driftsikkert intercitymateriel. En opgave, som blandt andet indebar de officielle kontakter til – og den rituelle armvridning med - IC4-producenten Ansaldobreda. Som direktør for DSB’s intercitytog var Frank Olesen ligeledes dybt involveret i IC4-indkøbet helt tilbage fra 2007.

Sammen med den nuværende vicedirektør i Trafik og Planlægning, Ove Dahl Kristensen, var Frank Olesen dermed en af de absolutte veteraner i det skandaleombruste IC4-indkøb. Ove Dahl Kristensen bliver ikke berørt at ledelsesrokaden.

Fyringen af kommerciel direktør Gert Frost er langt mere overraskende, idet Gert Frost så sent som i maj 2012 blev forfremmet fra sin stilling som direktør for DSB S-tog og blev hentet helt op i koncernledelsen som direktør for de kommercielle aktiviteter, som indebærer ansvaret for DSB’s salgsorganisation og marketing.

Fra DSB lyder den officielle forklaring på rokaden, at man har ønsket at effektivisere og forenkle virksomheden ved at sammenlægge alle operationelle togdriftsenheder under den administrerende direktør.

»Vi forenkler organisationen, og i den forbindelse er det nødvendigt også at justere ledelsesstrukturen,« udtaler Jesper Lok, administrerende direktør for DSB.

Gert Frosts ansvarsområde overtages af Susanne Mørch Koch, som hidtil har haft ansvaret for regional- og fjerntrafikken.

Personaledirektør Steen Schougaard Christensen, overtager midlertidigt ansvaret for Vedligehold efter Frank Olesen. DSB har endnu ikke udpeget en ny personaledirektør.

Emner : Tog
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Med dagens oprydning i DSB, så er Jesper T. Lok kommet et stort skridt nærmere i at fjerne arven efter Søren Eriksen, hvilket i bund og grund er en ganske positivt nyhed.

Den nye direktør, Steen Schougaard Christensen, som nu får ansvaret for vedligehold i DSB og dermed IC4, kommer fra Maersk hvor han var ansvarlig for afviklingen af skibsbygning i Danmark - mon man kan håbe på en afvikling af IC4 :-)

  • 2
  • 0

....mon man kan håbe på en afvikling af IC4 :-)

Skal vi ikke starte med landpostbud Henrik Dam Kristensen fra Vorbasse Krigshavn ? Han ser efterhånden noget nedslidt ud. Posten er næsten afvikler her til lands, og de resterende stumper solgt til broderfolket på den anden side af sundet - så han kan ikke komme tilbage efter endt orlov.

Men hans ministerpensionen er reddet i land, så han er da grydeklar til sin gyldne faldskærm.

Herefter vil dit ønske om at trille 82 stk. IC4 ind i nærmeste højovn ske helt automatisk.

Den ene, der sander til i ørkenen, er jo som skabt til at anvende ved målskydning med luft til jord missiler.

Bagefter kan vi sætte DSB på aktier, så behøver vi ingen transportministerium fremover.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten