DSB forsømte at indberette bremseproblem

I modstrid med klare retningslinjer indberettede DSB aldrig til Havarikommissionen, at et IC4-tog kørte forbi et rødt lys 4. november, efter at lokomotivføreren måtte foretage en katastrofeopbremsning. Det skriver politiken.dk.

Reglerne siger, at Havarikommissionen skal informeres inden for tre dage, men kommissionen fik først kendskab til sagen forleden - altså efter det næste tilfælde af bremseproblemer 7. november, hvor et IC4-tog på Fyn var tæt på at køre op bag i et godstog.

Når der gik så lang tid, skyldes det, at rapporteringssystemet, der skal sikre passagerernes sikkerhed, svigtede. Lokomotivføreren indberettede nemlig ikke sin oplevelse før over en uge senere, og sammenholdt med hændelsen på Fyn valgte DSB derefter at stoppe al kørsel med IC4 indtil videre.

»Hændelsen 4. november ville man have forventet var kommet ind som minimum en tredages-indberetning, men DSB har indberettet den i vores systemer,« siger chef for Havarikommissionen Martin Pugaard til Politiken.

Ifølge DSB mente lokomotivføreren på IC4-toget ved Høje Taastrup, at han var gledet i nogle blade, og det er årsagen til, at han ikke indberettede sagen i første omgang.

Læs hele artiklen på politiken.dk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

må snart kunne se, at den er helt galt...

Sidst jeg mødte en DSB mand privat, sagde han bare, at det var os brugere, der var dumme (oversat betydning) og forventede for meget, og at det som regel var bane banmarks skyld.. men hold da op, hvor der er rod i begge institutioner.

  • 0
  • 0

hvad skulle bane danmark have med IC4 baladen at gøre? det er vel ikke dem der oplever at dørene ikke kan åbne, at toiletterne ikke virker. at det larmer i kabinen, at toget ikke kan stoppe. at det ikke kan starte. at det ikke vil køre sammen koblet osv osv.

  • 0
  • 0

jeg godt nok ikke reglerne, men jeg havde egentlig en klar forventning om, at enhver signalforbikørsel skulle indberettes med det vuns - uanset hvad personalet så tror har været årsagen.

Jeg synes det er lidt skræmmende, at der skulle gå over en uge - og var det overhovedet blevet indberettet, hvis ikke der også havde været et bremsesvigt på Fyn!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten