Druknet kamera gjorde fotograf berømt

Det var et Nikon Coolpix 990, som et år tidligere havde kostet ham 7000 kroner, så den 69-årige, pensionerede ingeniør var ikke spor glad, da kameraet røg i baljen, skriver Internetmagasinet WiredNews.

Eaves sprang ud og fiskede sit Nikon op med det samme, men det var ikke hurtigt nok. Låget til digitalkameraets memory-kort var sprunget op i faldet, og vandet var trængt helt ind i det dyre apparats sarte indre.

Kondensen bredte sig hurtigt på indersiden af linse, søger, kontrolpanel og flash, så håbet om nogensinde at få det til at virke igen svandt.

Men Eaves gjorde, hvad han kunne. Først blæste han på kameraet med komprimeret luft. Derpå lod han det stå og bage i New Mexicos varme sol hele dagen, og om natten lod han det hænge over et svagt gasblus. Sådan gjorde han i flere dage, men apparatet gurglede stadig fra de indre dele, når han rystede det.

Han bandt det fast til sin bils forrude, når han kørte en tur. Og han gentog hele proceduren i flere uger.

Endelig kom den dag, da han turde sætte batterierne i og prøve at knipse et billede. Og så kom overraskelsen.

Det var blevet til et magisk kamera. Hvert eneste billede var nu et lille kunstværk med glødende auraer, regnbuefarvede områder og stærke farver.

Eaves tog en masse billeder, og de er nu på turné med en rejsende udstilling gennem staten Tennessee. Han har endda fået rosende omtale af den professionelle fotograf hos National Geographic, Bruce Dale. Desuden er Eaves inviteret til at holde foredrag i en række fotoklubber. Og for første gang i sit liv kan Eaves nu sælge sine fotografier.