Droppede undersøgelse af bro lige før fatalt kollaps

8. august 2007 kl. 20:02
Myndighederne var i gang med en grundig undersøgelse af I-35W-broen, der kollapsede i Minneapolis i sidste uge, men undersøgelsen blev udskudt, så entreprenøren kunne reparere brodækket.
Artiklen er ældre end 30 dage

Bro-specialister fra Minnesota Department of Transportation var mere end halvvejs gennem en grundig undersøgelse af I-35W-broen over Mississippi-floden, men specialisterne blev kaldt hjem, og undersøgelserne udskudt, lige før broen kollapsede. Det skriver New Civil Engineer.

Årsagen til udskydelsen var, at entreprenøren Progressive Contracting (PCI) var i gang med at udskifte de øverste fem centimeter beton på brodækket. Desuden skulle PCI skifte otte 23 centimeter tykke brodæk-elementer, hvor betonen var ødelagt.

Arbejdet betød, at specialisterne aldrig kom til at studere broen nærmere inden det katastrofale sammenbrud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Broen svajede

Det er stadig uvist, hvorfor broen styrtede sammen, men tidligere rapporter har dokumenteret, at der var korrosion i broens stålbjælker og dårlige svejsninger i gitterdragerne.

Desuden har nogle af PCI's arbejdere fortalt, at broen begyndte at svaje, efterhånden som de fjernede mere og mere af betonen.

Der kan gå op mod halvandet år, før årsagen til kollapset er fundet, skriver avisen Star Tribune.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger