Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Drop brintpillen, brug Rød Aalborg i stedet

Glem brintpiller og hæld i stedet Rød Aalborg på din bil. Sådan erklærer eksperter i Energiteknik ved universitetet i snapse-byen nu i analyser af brintpillen. Det skriver MetroXpress.

Det største problem er, at pillen i virkeligheden bare indeholder ammoniak, der er oplagret i salt, og det kræver en masse energi at omdanne pillen til brint. Faktisk er ren alkohol eller træsprit fremstillet af flis meget bedre som energibærer, og ifølge vores beregner kunne man i stedet for brintpillen lige så godt putte Rød Aalborg i tanken,» siger Mads Bang, der er adjunkt ved Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet.

50 gange billigere end en god snaps

Men manden, der har rettighederne til pillen, professor Claus Hviid Christensen fra selskabet Amminex og professor ved Institut for Kemi på DTU, afviser imidlertid kritikken.

«Vi så analysen fra Aalborg i fredags, og den indeholder flere helt simple fejl. Kort fortalt synes vi også, at sprit er et spændende brændstof, men som forbruger er det værd at bemærke, at vores brintpille er 50 gange billigere end Rød Aalborg, og den koster kun det halve i forhold til det billigst fremstillede sprit,» siger han.

Aalborg-forskerne er dog enige med københavnerne i, at brintpillen er en smart opfindelse, der muligvis vil finde sin niche i fremtidens brintenergisamfund.