Arkæolog-droner er på vej til at overtage gravemaskinens arbejde
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Arkæolog-droner er på vej til at overtage gravemaskinens arbejde

PLUS.
Forskere fra DTU Space skal de næste to år udvikle en ny form for avanceret metaldetektor, som skal monteres på en drone. For at undgå, at instrumenterne forstyrres af magnetisk og elektrisk støj fra dronen, bliver de monteret 4-5 m under den på et patenteret trissesystem, som DTU Space har udviklet. Illustration: Arne Døssing Andreasen

I dag er det dyrt og besværligt at tjekke et område for gemte fortidsminder, inden et anlægsarbejde sættes i gang. Fremover kan det gøres helt uden at grave.

I dag må bygherren pænt vente på, at arkæologerne tjekker et område for fortidsminder, inden de kan sætte gang i byggeriet. Når entreprenørmaskinerne går i gang, er det derfor ofte for at grave de søgegrøfter,

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.