Drone på dybt vand: Søgen efter MH370 afbrudt

Der gik ikke meget mere end et døgn, efter at undervandsdronen Bluefin-21 blev sendt i Stillehavet på jagt efter det forsvundne fly MH370, før missionen måtte afbrydes.

Dronen overskred grænsen for, hvor dybt den kunne dykke ned. Da den kom over en dybde på 4,5 kilometer, returnerede den automatisk til havoverfladen på grund af dronens indbyggede sikkerhedsfunktion, skriver Reuters.

Bluefin-21 nåede således kun at være i havet i seks timer, selvom den første mission var estimeret til 16 timer.

»De seks timers data samlet af det autonome undervandsfartøj bliver nu trukket ud og analyseret,« lyder det ifølge Reuters fra det australske koordinationsagentur, der står bag eftersøgningen af MH370.

Læs også: Her er undervandsrobotterne, der skal finde MH370

Mandag blev det annonceret, at Bluefin-21-dronen skulle sættes i havet, efter at de australske myndigheder erklærede batteriet til pingeren i den sorte boks for dødt.

Det er den pinger, der gennem de sidste par uger har udsendt signaler, opfanget af både australske og kinesiske fartøjer fire gange, og signalerne har gjort det muligt at snævre eftersøgningsområdet ind til en relativt lille zone på 600 kvadratkilometer, hvor efterforskerne altså er overbevist om, at vraget af MH370 skulle befinde sig.

Bluefin-21 er udstyret med både videokameraer og side-scan-sonar, der skal kortlægge havbunden for vragdele. De australske efterforskere har tonet forventningerne ned og sagt, at det arbejde fortsat kan tage månedsvis.

Med afbrydelsen af missionen er den udsigt ikke blevet kortere. Det fremgår ikke, hvordan man har tænkt sig at imødegå dybdegrænsen for de fremtidige missioner.

Kilde Reuters