Drikkevand på sygehus forurenet med bakterier

Forurenet drikkevand på Næstved Sygehus kan have smittet patienter og personale, men foreløbig vil hverken sygehusledelsen eller embedslægen i Næstved fortælle offentligheden detaljer om forureningen.

Forureningen af drikkevandet blev opdaget tirsdag, og vandanalyser på sygehuset viste, hvad sygehusets tekniske chef, Claus Bernthsen, ifølge en intern mail, som DR Sjælland har opsnappet, kalder en "moderat bakteriel forurening".

Men før sygehuset vil udtale sig om forureningen og dens eventuelle konsekvenser, vil ledelsen først mødes med vandværket.

Efter påbud fra embedslæge Marianne Adelhardt, der netop nu har indkaldt til møde på sygehuset, har alle ansatte fået besked om at opvarme alt drikkevand til kogepunktet ad to omgange, ligesom der er forbud mod at bruge isterningmaskinerne og vaske op i hånden.

Der ventes at gå flere dage, inden forureningen er fjernet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kan man blive syg af at komme på sygehus? ja åbenbart, man kan endda dø af det. Og så bare af at drikke lunkent bakteriefyldt drikkevand og gå i bad og få legionella bakterier. Ja de stakkels sygehuse har mange hovedbrud og så endda på et relativt simpelt område som drikkevands og varmtvandsforsyningen, hvor der stort set ikke sker teknologisk udvikling fordi alt helst skal være som i gamle dage og helst ikke må koste noget. Men med lidt offentlighed om sagerne kan det jo være at man en dag også bliver fri for restistente bakterier som åbenbart overføres via skadedyr, landbrugsdyr og fra patient til patient. Mon ikke Næstved sygehus har bare en epidemilæge der kunne finde på at undersøge nærmere hvor stor risiko der er ved at blive indlagt på Næstved Sygehus, hvor der sikkert også som i mange andre sygehuse er rotter helt inde i kloakledningerne under operationsgangene, men det er jo en anden sag. mvh Torben Sønnichsen BioLiving

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten