DR jager entreprenører og rådgivere med krav om erstatning

Ekstraregningen for DR Byen er løbet op i to milliarder kroner, og den har Danmarks Radio ikke lyst til at hænge på alene. Derfor udsender medieinstitutionen nu erstatningskrav med trusler om voldgift og retssager.

»Vi kæmper for hver en krone, som vi mener, at vi er berettiget til. Vi har i øjeblikket flere tvister på vej i voldgift og forhandler med flere virksomheder,« fortæller DR's økonomidirektør, David Hellemann.

Han vil ikke sige, hvor mange penge DR håber at kunne få hjem, eller hvem erstatningskravene er rettet imod, men tidligere har blandt andre det engelsk-amerikanske ingeniørfirma Terrell International, der var rådgiver på koncertsalen, været i søgelyset.

Koncertsalen blev omkring en milliard kroner (i 1999-priser) dyrere end forventet, og en stor del af overskridelsen skyldtes, at Terrell havde undervurderet behovet for armering.

Da entreprenøren, MT Højgaard, sendte DR en regning efter at have rettet fejlen, lød den på 313 millioner kroner i stedet for 119 millioner kroner som først aftalt. Et forlig endte med at DR måtte betale en samlet pris på 424 millioner kroner til MT Højgaard.

De ekstra penge har DR tidligere overvejet at hente hos Terrell, fortalte en anonym DR-kilde til Ingeniøren i 2005.

David Hellemann vil ikke kommentere på de enkelte erstatningssager, men han regner med, at DR om et års tid har afsluttet de fleste af dem.