DR Byen: 700 millioner kr. dyrere

7. februar 2007 kl. 00:00
Overskridelsen af budgettet for byggeriet af DR Byen er på næsten 60 pct. af det oprindelige budget. Den samlede pris bliver på over 5,5 milliarder kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage

DR har sprængt de økonomiske rammer for byggeriet i Ørestaden i sådan en grad, at udgifterne i ti år vil præge den nationale medieinstitution og kvaliteten for licenskronerne. Regningen lyder nu på 4,7 milliarder kroner i 1999-priser. Det svarer til 5,5 milliarder nutidskroner og en overskridelse af det oprindelige budget på 60 procent.

I forhold til det reviderede budget bliver byggeriet mindst 700 millioner kroner dyrere end beregnet.
Det kom frem onsdag aften, da generaldirektør Kenneth Plummer efter et bestyrelsesmøde orienterede offentligheden om den økonomiske situation,  som han ikke tøvede med at betegne som særdeles beklagelig.

Rystende stort beløb

»Det er et rystende stort beløb, der vil give os en hel del udfordringer. Man kan forestille sig, at vores evne til at overholde public service-kontrakten kommer under pres,« sagde generaldirektøren stående inde i det nyhedshus, som tegner sig for en afvigelse på 151 millioner kroner.
Heraf røg 60 millioner kroner til reparationen af - med ledelsens ord - den famøse fejl i form af et bobledæk, der var sat forkert på søjlerne.
Bag generaldirektørens ryg lyste gnisterne fra håndværkernes svejseudstyr mørket op og afslørede det reelle økonomiske smertensbarn. Koncerthuset. Det bliver mindst 261 millioner kroner dyrere end forventet.
»Man laver naturligvis nogle animationer forinden. Men med den verdensklasse akustik, der skal være, kan man ikke undgå at lave nogen reguleringer undervejs,« lød en del af forklaringen fra Finn Gjørret, projektdirektør for DR Byen siden december 2006.
For koncerthuset, som først forventes færdigt om to år, bestod afvigelserne hovedsagligt af en kompletteringsenteprise på 99 millioner kroner, rådgivere og tilsyn til 40 millioner kroner og en råhusenterprise på 38 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fyringer på vej

DR vil nu anmode kulturministeren og folketinget om en udvidelse af den statsgaranterede lånegaranti.
Trods dette fastslog Kenneth Plummer, at budgetoverskridelserne ikke kan undgå at resultere i fyringer.

De vil især ramme teknik- og administrationsområdet. Her forventer ledelsen i 2010 at have opnået en årlig besparelse på 273 millioner kroner.

Selv er generaldirektørens hoved ikke i farezonen. Ifølge formand Mogens Munk-Rasmussen bakker DR's samlede bestyrelse fortsat op om generaldirektøren.
I den reviderede slutprognose er 85 millioner kroner reserveret til yderligere risici.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger