Dong vinder vindmølleparker på samlet 1.000 MW i Storbritannien

Dong Wind UK har vundet retten til at udvide to havvindmølleparker i Storbritannien med lige ved 1.000 MW.

Tidligere på året blev Dong forbigået, da de britiske myndigheder valgte hvilke virksomheder og konsortier, der skal opføre fremtidens havvindmølleparker på mindst 25 GW i farvandet ud for de britiske øer, men nu skal det danske energiselskab igen til at være aktive på det britiske marked.

Dong har fået lov til at udvide havvindmølleparkerne Burbo Bank og Walney med henholdsvis 234 MW og 750 MW.

Burbo Bank består I dag af 25 vindmøller placeret i Liverpoolbugten og er i stand til at producere op til 90 MW elektricitet. Med udvidelsen bliver kapaciteten på 324 MW, eller omkring 50 pct. mere end Horns Rev 2, verdens største havvindmøllepark.

Havvindmølleparken Walney er endnu ikke opført, men har en planlagt kapacitet på 367,2 MW. Den hidtidige plan var at opføre 102 3,6 MW Siemens havmøller, men med tilladelse til at forøge parken med 750 MW skal der bestilles flere møller hjem.

I alt kommer havvindmølleparken Walney, der ligger ud for byen Blackpool på den britiske vestkyst, til at have en samlet kapacitet på godt og vel 1,2 GW-seks gange mere end Horns Rev 2-hvis altså Dong benytter sig af retten til at udvide den.

Dokumentation

Pressemeddelelse

Emner : Vindmøller