Dong sikrer sig britisk gigantområde til fremtidens havmøller

Fredag overtog Dong Energy projektrettighederne til et gigantstort havmølleområde på britisk territorium. Efter planerne skal området dog først bebygges efter 2020.

Det drejer sig om det såkaldte Hornsea Project 2 og 3, som er naboområder til Hornsea Project 1, som Dong Energy allerede har rettighederne til.

Læs også: Dong Energy får ja til stor britisk havmøllepark

De nye områder kan rumme vindmøller med en potentiel kapacitet på 3.000 MW.

Sammen med Hornsea Project 1, der har plads til 1.200 MW vindkraft, bliver der tale om et af verdens største offshore udviklingsområder.

Området er på i alt 4.000 kvadratkilometer, hvilket næsten svarer til arealet af Fyn og Lolland tilsammen.

Dong Energy har nu overtaget rettighederne til et 4.000 kvadratkilometer stort område, Hornsea, i Nordsøen, hvor der kan bygges havmøller. Den stiplede linje viser udstrækningen af hele det område, som de britiske myndigheder kalder Hornsea zone. Illustration: Dong Energy

Hornsea Project 2 og 3 forventes at udgøre en vigtig del af Dong Energys projektportefølje, som skal opføres efter 2020.

»Med Hornsea-området får vi nye og spændende udviklingsmuligheder – ikke mindst på grund af størrelsen af projektet både når vi ser på arealet og det høje produktionspotentiale. Det vil hjælpe os i vores målrettede indsats for at reducere prisen på energi fra havvind og bevare vores position som førende på offshore vind efter 2020,« siger Samuel Leupold, executive vice president i Dong Energy i en pressemeddelelse.

Læs også: Dong runder 3000 MW havmøllekapacitet

Dong Energy overtager Hornsea-området fra Mainstream Renewable Power og Siemens Financial Services.

Efter overtagelsen vil Dong Energy som eneejer påtage sig ansvaret som hovedudvikler af hele Hornsea-området.

Hornsea-området ligger mellem 31 og 190 km ud for Yorkshires kyst.

Emner : Vindmøller