Dong nedskriver 16 milliarder

Illustration: Dong Energy

Dong Energy har i dag annonceret energiselskabets største nedskrivning til dato på 16 milliarder kroner. Nedskrivningen sker inden for selskabets olie- og gasaktiviteter i Dong E&P, der i dag har en værdi på næsten 50 milliarder kroner.

Det skyldes dels det aktuelle fald i olie- og gaspriserne og dels problemerne med Hejre-feltet.

'I Dong Energys årsregnskab for 2015 vil Dong Energy nedskrive E&P-forretningens bogførte værdi med omkring 16 milliarder kroner. Nedskrivningen skyldes det fortsatte fald i olie- og gaspriser, reducerede reserveestimater samt projektrelaterede faktorer, herunder særligt Hejre-projektet, som fortsat står over for store udfordringer,' skriver selskabet i en meddelelse.

Det var i forvejen ventet, at de store fald i olie- og gaspriserne ville tvinge Dong til nedskrivninger, men at nedskrivningen bliver på hele 16 milliarder kroner kommer bag på branchekendere.

Dong meddeler samtidig, at selskabet beholder Dong E&P i forbindelse med selskabets forestående børsnotering. Dong har netop afsluttet sin strategiske gennemgang af olie- og gasforretningen, og der har frem til i dag floreret forlydender om, at selskabet ville skille sig af med Dong E&P.

Hjort: På rette spor

Således luftede alle partierne i forligskredsen bag Dong mandag i Børsen muligheden for at skille olieforretningen fra resten af selskabet inden børsnoteringen.

'Dong Energy har besluttet at beholde E&P som en del af den planlagte børsnotering. Fremover vil likviditeten fra E&P bidrage til at finansiere Dong Energys investeringer i vedvarende energi,' skriver Dong.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fortæller til Børsen, at den kommende børsnotering af Dong nu er på rette spor.

»Det er naturligt, at Dong Energy som andre selskaber i branchen tilpasser sig markedsforholdene for olie og gas. Jeg noterer mig samtidig, at børsnoteringsprocessen fortsat er på rette spor,« skriver Claus Hjort Frederiksen i en mail til avisen.

Nedskrivningen falder et år efter, at Dong Energy nedskrev 8,1 milliarder kroner på Dong E&P.