Dong lægger op til vindmølle-battle på verdens største havmøllepark

Dong Energy har i dag endelig besluttet at opføre havmølleparken Walney Extension, der får en kapacitet på 660 MW og skal opføres i Det Irske Hav ca. 19 km ud for den engelske vestkyst.

Parken forventes i fuldt drift i 2018 og vil til den tid være verdens største havmøllepark.

Læs også: Dong får ja til givtig havmøllepark: 1,42 kr. pr. kWh

Til parken har selskabet valgt at bruge vindmøller fra begge de to store spillere på havmøllemarkedet. Det drejer sig om 40 vindmøller på 8 MW fra MHI Vestas Offshore Wind samt 47 havmøller på hver 7 MW fra Siemens Wind Power.

Læs også: Siemens om opgraderet vindmølle: De samme vinger kan trække en 7 MW generator

Ifølge Dong Energy har man valgt to leverandører for at bidrage til at skabe konkurrence i alle led af leverandørkæden:

»En forudsætning for fortsat langsigtet vækst i industrien er, at offshore vindenergi med tiden kan konkurrere på omkostninger med andre energiteknologier. Med opførelsen af Walney Extension kommer vi et godt skridt tættere på det mål, og jeg er tilfreds med, at vi fortsat kan reducere omkostningerne, mens vi udvider den britiske leverandørkæde,« siger Samuel Leupold, Executive Vice President i Dong Energy i en pressemeddelelse.

Den endelige investeringsbeslutning er taget, efter at alle de nødvendige myndighedstilladelser er opnået, site-vurderingerne er gennemført, og størstedelen af leverings- og installationskontrakterne er blevet underskrevet.

Walney Extension bliver opført og drevet under den gunstige, britiske støtteordning (EMR FID), hvor Dong Energy har opnået en fast pris for de første 15 års produktion.

Læs også: Dong Energy scorer fordelagtige britiske vind-tilskud

Ifølge Samuel Leupold kommer Walney Extension til at levere grøn el til over 460.000 britiske husstande:

»Det glæder mig meget, at vi nu kan starte opførelsen af, hvad der bliver verdens største havmøllepark, når den står færdig. Med opførelsen af denne havmøllepark kommer vi et stort skridt nærmere vores strategiske mål om at have en installeret kapacitet på 6,5 GW i 2020,« siger han.

Dong Energy er i øjeblikket i gang med at opføre 2.080 MW vindmølleeffekt i Storbritannien og Tyskland.

Når disse projekter, herunder Walney Extension, står færdige, vil Dong Energy i alt have opført 5.089 MW, hvilket svarer til over 12,5 millioner europæeres årlige elforbrug.

Læs også: Dong sikrer sig britisk gigantområde til fremtidens havmøller

Emner : Vindmøller