Dong indgår forlig om ubrugelig Hejre-platform

Illustration: Ørsted A/S

En ubrugelig beboelses- og procesplatform til Dong Energys Hejre-felt skal nu skrottes og fjernes fra værftet i Sydkorea, og det skal entreprenørerne sørge for.

Læs også: Dong-partner: Problemramt Hejre-felt i gang juli 2018

Det er resultatet af et forlig mellem Dong Energy og leverandørkonsortiet bestående af Technip France SAS og Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. Ltd (DSME).

Tvisten opstod, efter at Dong Energy og Bayerngas i marts 2016 ophævede kontrakten med leverandørkonsortiet vedrørende projektering, indkøb og konstruktion (EPC) af Hejre-platformen.

Overdelen til platformen var stærkt forsinket, ligesom der lød rygter om, at den var blevet alt for tung til de forhåndenværende kraner.

Læs også: Medie: Dongs olie-gasfelt forsinkes af overvægt

I henhold til forliget bærer leverandørkonsortiet det fulde ansvar for bortskaffelsen af Hejre-platformen, og Dong Energy har fremadrettet ikke noget ansvar eller nogle forpligtelser for platformen.

Dong Energy er glad for resultatet, der vil have en positiv effekt på Dong Energy's cashflow og reducere de hensættelserne, der allerede er foretaget for Hejre-projektet. Konkret bidrager det med 900 mio. kroner til Dong Energys driftsresultat før renter og skat.

Læs også: Dong nedskriver 16 milliarder

»Jeg er meget tilfreds med, at vi sammen med leverandørkonsortiet er nået frem til en løsning om tvisten og voldgiftskravene. Vi kan nu lægge sagen bag os og arbejde videre med fokus på at drive en sikker, succesfuld og bæredygtig olie- og gasforretning,« siger David Cook, Executive Vice President i Dong Energy i en fondsbørsmeddelelse. .

Efter aftale med Hejres licenspartner, Bayerngas, har Dong Energy stået for ophævelsen af samarbejdet med leverandørkonsortiet på vegne af Hejre-licenspartnerne samt overtaget alle potentielle forpligtelser, rettigheder og fordele, der er udsprunget af kontrakten og ophævelsesprocessen.

Læs også: Hejre-lukning får dansk olieproduktion til at dale tidligere

Forliget påvirker ikke det igangværende arbejde, hvor Dong Energy og Bayerngas sammen vurderer alternative udviklingsmuligheder for Hejre-feltet.

Rettet: Forliget omfattede ikke understellet til platformen, som altså forbliver på sin plads. Her blev den placeret i foråret 2014.

Emner : Olie