Dong giver aarhusianerne et år mere med kulfyring

Tidligst i 2016 vil Studstrupværkets blok 3 droppe kullene og overgå til at fyre med træpiller. Det melder værkets ejer, Dong Energy.

Årsagen er, at det lovgrundlag, som konverteringen fra kul til træpiller bygger på, endnu ikke er kommet på plads. Det er endnu ikke besluttet, hvor stor den kommende forsyningspligtafgift på biomasse bliver. Derfor vil Dong ikke træffe den endelige investeringsbeslutning.

Læs også: Danske kraftværker i historisk ombygning fra kul til træpiller

»Det er ærgerligt, at vi må udskyde, men vi har forståelse for, at den politiske behandling nogle gange kan tage længere tid end forventet. Vi kan dog ikke tage beslutninger, før lovgrundlaget er helt på plads, « siger presserådgiver Carsten Birkeland Kjær fra Dong Energy.

Han tilføjer, at selskabet ikke finder grund til at tvivle på, at lovgivningen kommer på plads.

Ifølge de oprindelige planer skulle værket være overgået fra kul til træpiller fra 2015, men nu er konverteringen altså udskudt med minimum ét år. Værket fortsætter derfor med at fyre med kul mindst frem til 2016.

Læs også: Studstrupværket kører videre på kul frem til 2015

Aarhusianerne, som skulle aftage den grønne fjernvarme, må også stille sig tilfreds med kulfjernvarme et år mere.

Forsyningssikkerhedsafgiften er en ny afgift, som skal finansiere diverse initiativer i Energiaftale 2012. Afgiften lægges på brændsler, der anvendes til rumvarme, og mens lovgrundlaget er på plads for de fossile brændsler, så mangler det endnu for biomasse.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Mig bekendt vil Studstrupværket fortsat anvende kul, biomasse eller ej.

Forbruget af træpiller vil udelukkende være styret af varmeforbruget i Århus & omegn. Når det så i øvrigt måtte være attraktivt at øge elproduktionen vil dette ske "på kul". Vel at mærke som kondens, så man ikke risikerer at skulle medregne en del af den tilhørende CO2-emission på varmesiden. Det ville jo ødelægge billedet af den CO2-fri fjernvarme...

  • 0
  • 0

...Når det så i øvrigt måtte være attraktivt at øge elproduktionen vil dette ske "på kul". Vel at mærke som kondens, så man ikke risikerer at skulle medregne en del af den tilhørende CO2-emission på varmesiden. Det ville jo ødelægge billedet af den CO2-fri fjernvarme...

Åhhh det fryder mit grøn grønne hjerte, at vi har en så seriøs spiller som Dong Energy, der på enhver måde hylder det kærnedanske via Anders Eldrup's ånd (opdraget i Finansministeriet). Således at staten samt medløberne er helt nede i hver eneste danskers pengepung, og her tilmed også helt nede i de fleste danskers lunger.

Ja det er ikke nemt, når nu kolde kontanter er problemet... http://ing.dk/artikel/minister-om-dobbeltb...

  • 0
  • 0

Et medlem af den tidligere regerings klimakommssion har i randen til et offentligt møde meddelt, at DONG har fået lavet et CO2-regnskab på importerede træpillers tilblivelse og anvendelse (nemlig fra Litauen), men ønskede ikke at få resultaterne (eller metoderne) kendt i offentligheden. Måske skulle DONG politisk tvinges til offentliggørelse, når det nu er i offentlighedens interesse at få at vide, hvor mange årtier det tager, inden den CO2-gæld som stiftes er tilbagebetalt via ny skovvækst? Ellers er det jo svært at gøre sig et realistisk billede over effekten af omstillingen til træpiller på det globale klima. Dogmet om CO2-neutralitet på forhånd af al fyring med biomasse er jo ingen mere, der kan forsvare, når det handler om centrale skovprodukter.

  • 4
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten