Dong finder endnu en revne i Siri-platformens understel

Dong Energy har fundet endnu en revne i understellet på selskabets Siri-produktionsplatform i Nordsøen. Fundet kommer fire år efter, at Dong opdagede de første skader på platformen.

Revnen er fundet i præcis den samme sponson – det er spidsen af en olietank på havbunden - som den første revne. Ifølge halvårsrapporten fandt man den 75 cm lange revne i juli i forbindelse med en detaljeret indvendig inspektion af sponsonen.

Revnerne er opdaget i tanknæsen længst til venstre. De røde rør er en del af reparationen. Illustration: Grafik: Lasse Gorm Jensen

Selskabet er nu ved at undersøge revnen nærmere for at vurdere konsekvenserne for den fremtidige produktion. Indtil videre regner Dong med, at produktionen fra selve Siri bliver stoppet indtil næste sommer, da revnen findes i den olietank, der opbevarer den processerede olie fra både Siri og dens tre satellit-platforme.

Dong vil dog lade de tre satellit-felter Nini, Nini Øst og Cecilie producere olie direkte til tankskibe i stedet for at sende olien til Siri. Det sker for at mindske tabet. De tre felter producerer tilsammen mere olie end Siri-feltet.

Den første revne blev fundet tilbage i 2009 ved et rutinetjek, og den har nu givet anledning til et omfattende reparationsarbejde. Det løber op i 3,5 milliarder kroner og skal afstive og stabilisere såvel tank-konstruktionen som hele platformen. Reparationen forventes efter planen klar til sommer.

Læs også: Milliardreparation af Dongs Siri-platform

Indtil den nye revne blev opdaget, har Siri-feltet stort set kunnet produceret på fuld kraft under reparations-arbejdet.

På spørgsmålet om, hvorfor Dong Energy ikke har opdaget den nye revne før, svarer pressemedarbejder Ulrik Frøhlke, at det ikke umiddelbart er nogen let opgave at operere de undervandsrobotter, der foretager disse inspektioner af tankene på 60 meter vand.

Dong Energy nedskriver i forbindelse med halvårsregnskabet værdien af Siri-feltet med 900 millioner kroner, men specificerer ikke, hvor stor en del af nedskrivning der skyldes fundet er den nye revne.

Emner : Olie