DONG Energys topchef: Her er mine 10 bedste karriereråd

Illustration: Dong/Ørsted/Henrik Poulsen

Han startede som controller i Novo Nordisk i 1994, arbejdede sig op igennem Lego-koncernen, indtog toppen af TDC og har netop gennemført Danmarks historiens største børsnotering som CEO i DONG Energy.

Søger dy nye udfordringer efter sommer? Tjek dine muligheder på Jobfinder.

Henrik Poulsen har ligget i overhalingsbanen gennem det meste af sin karriere. Den 48-årige topchef har tidligere formuleret sine bedste karriereråd til nye kandidater på Copenhagen Business School. Rådene er siden gået viralt på LinkedIn.

Læs dem her:

Udvikl dig under pres
Sørg for at være under et rimeligt niveau af pres tidligt i din karriere. Diamanter udvikler sig under tryk - det samme gør talenter.

Følg din egen sti
Du behøver ikke altid gå de traditionelle karriereveje. Skæve karrierevalg kan føre til uventede, men karrierefremmende muligheder. Lad derfor være med kun at lytte til den rationelle stemme.

Dygtige ledere er en mangelvare. Er du den rette til jobbet?

Få tingene gjort
For at vokse og avancere bliver du nødt til at gøre det hårde arbejde selv. Der findes intet alternativ til hårdt arbejde, så smøg ærmerne op og løs de opgaver, du bliver stillet overfor.

Følg dit moralske kompas
Gør det til et ufravigeligt princip at spille efter reglerne. Du bør aldrig gå på kompromis med din integritet.

Forbliv ydmyg og fair
Det fremmer karrieren at være bestemt og sikker på egne beslutninger, men undgå for alt i verden at fremstå arrogant.

Tænk anderledes
Vent ikke på, at andre fortæller dig, hvad du skal gøre. Dan dig dine egne meninger og tøv ikke med at stille dem til rådighed for andre.

Tæm din frygt
Lad være med at bekymre dig overdrevent om alle de forhold, der kan gå galt. Som regel går det godt, og du kommer til at klare dig fint. Ender du alligevel med at fejle, så husk på at det gør alle andre også, og det giver erfaring og gør dig klogere.

Find dit formål
Gå efter at finde et job med formål. Noget der giver mening for dig, og som gør dig stolt. Noget, der tænder din passion.

Håndter udfordringerne
Liver er hårdt, og det er okay. Byg dig selv op, så du er klar til at takle modgang og til at lære af de problemer, du løber ind i. Du skal ikke bygge en forventning op om, at livet er en dans på roser.

Kærlighed er alt, du behøver
Når alt kommer til alt, så husk på, at kærlighed det eneste, der kan give dig den grundlæggende følelse af meningsfuldhed, der er afgørende for ethvert menneske. Lad være med at blive så opslugt af din jagt på succes, at du glemmer at vedligeholde ægte og gode relationer til de mennesker, der virkelig betyder noget.

Denne artikel har tidligere været bragt på Jobfinder. Vi genudsender løbende de bedste artikler fra arkivet. Udgivet første gang 15/06/2016.