Dong Energy skrotter Hejre-feltet indtil videre
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dong Energy skrotter Hejre-feltet indtil videre

Dong Energy og Bayerngas tror ikke mere på, at leverandørkonsortiet bag den stærkt forsinkede plaftform til Hejre-feltet kan levere varen. Derfor opsiger selskaberne kontrakten og lukker dermed reelt Hejre-projektet i sin nuværende form.

Læs også: Dong Energy udskyder atter startdato for det stærkt forsinkede Hejre-felt

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Dong Energy.

Sommeren 2014 blev den nederste del af platformen placeret på havbunden. (Foto: Dong Energy) Illustration: Ørsted A/S

Heri konkluderet de to selskaber, at konsortiet væsentligt har misligholdt sine aftaleforhold, og at man derfor ophæver kontrakten med øjeblikkelig virkning.

'Det betyder, at platformen ikke vil blive gjort færdig, og at Hejre-projektet i sin nuværende form vil blive lukket.' hedder det i meddelelsen.

Læs også: Medie: Dongs olie-gasfelt forsinkes af overvægt

Af meddelelsen fremgår det også, at Dong Energy håndterer ophævelsen af leverandørkonsortiets kontrakt på vegne af Hejre-projektet.

Dong Energy overtager dermed potentielle økonomiske tab og gevinster, der måtte være forbundet med EPC-kontrakten og ophævelsen over for leverandørkonsortiet.

Læs også: Dong taber milliarder på forsinket olieplatform

De to selskaber vil nu sammen vurdere alternative måder at udvikle Hejre-feltet på - i tæt samarbejde med de danske myndigheder.

»Vi vil nu træde et skridt tilbage for sammen at vurdere, hvad der fremadrettet er den bedste vej for Hejre-feltet,« siger David B. Cook, koncerndirektør i Dong Energy.

Læs også: Se hvordan Hejre-feltet bygges op til oliejagt på store dybder

Allerede i årsrapporten for 2015, offentliggjort den 4. februar 2016, annoncerede Dong Energy, at Hejre-projektet befandt sig i en svær situation, og at første produktion i 2017 ikke længere var et sandsynligt scenarie.

Læs også: Så er understellet til Dongs avancerede platform på plads i Nordsøen

En af de største udfordringer for projektet har været, at leverandørkonsortiet bestående af Technip France og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering ikke har formået at overholde sine forpligtelser i henhold til EPC-kontrakten om Hejre-platformen.

Som i så fint selv skriver i artiklen vil de kigge på hvad man ellers kan gøre efter at platformleverandøren ikke har kunnet levere, hvilket gør at overskriften jo er en direkte løgn?

  • 2
  • 6

John - Det jeg tror Henrik mener er at overskiften på artiklen er misvisende, fordi den indikere at feltet helt opgives, hvilket ikke er tilfældet som det beskrives i artiklen.

  • 6
  • 0