Dong Energy fyrer 115-135 medarbejdere efter frasalg

Illustration: Kredit: DONG ENERGY

Samme dag som Dong Energy offentliggjorde sit frasalg af olie- og gasforretningen har selskabet nu annonceret en omfattende omorganisering og en ny selskabsstruktur, der kommer til at koste 115-135 medarbejdere deres job her i Danmark.

Læs også: Dong Energy sælger sin olieforretning til schweizisk kemikoncern

I en pressemeddelelse skriver selskabet, at ændringerne er blevet annonceret over for medarbejderne i dag på et 'town hall-møde' og på Dong Energys intranet.

Der er nu indledt en dialog med de relevante medarbejderrepræsentanter om de planlagte stillingsreduktioner, som forventes afsluttet senest 8. juni.

Læs også: 5-600 Dong-fyringer blev til 324

Dong Energys adminstrerende direktør, Henrik Poulsen, forklarer, hvorfor en ny organisationsstruktur og ledelsesmodel skal indføres:

»Både organisatorisk og mentalt går vi fra at have en konglomeratstruktur til at agere som et integreret selskab. Fremover vil vi være ét selskab med tre forretningsområder og et antal fælles funktioner, der understøtter hele selskabet«, siger han.

Læs også: Dong Energy må gamble med fremtidens elpris

Udover en direktør for hvert forretningsområde vil der blive udnævnt et nyt management team på 20 personer, der skal drive den strategiske og kulturelle udvikling på tværs af selskabet.

Med salget af olie- og gasforretningen vil Dong Energy hellige sig det grønne forretningsområde med vindkraft, biomasseværker og slag af grøn strøm som rygraden.

Læs også: Dong Energy dropper kul i kraftværkerne fra 2023

Dong Energy beskæftiger 5.800 personer efter frasalget – og før de netop annoncerede fyringer.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Du er da vist ikke helt opdateret:

DONG Energy blev grundlagt som Dansk Naturgas A/S af den danske stat den 27. marts 1972 (navnet blev ændret til Dansk Olie og Naturgas A/S i 1973 og til DONG i 2002). (Wikipedia)

DONG Energy blev dannet i 2006 som resultatet af en sammenlægning af seks danske energiselskaber: DONG, Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energi og Frederiksberg Forsyning. (DONG Energy’s hjemmeside)

Okay?

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten