Dong bygger verdens største havmøllepark til en million britiske hjem
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dong bygger verdens største havmøllepark til en million britiske hjem

Dong Energy har nu endeligt besluttet sig for at bygge en gigantisk havmøllepark ved navn Hornsea Project One i Storbritannien.

Med en kapacitet på 1,2 gigawatt vil Hornsea efter opførelsen være langt den største havmøllepark i verden. Den vil kunne levere elektricitet til over en million britiske hjem og forventes at være i drift i 2020.

Det er samtidig Dong Energys største investering nogensinde. Hvor stor vil selskabet ikke oplyse.

Læs også: Dong Energy får ja til stor britisk havmøllepark

Hornsea-området ligger ud for den britiske østkyst. Project One er markeret som P1. Illustration: Dong Energy

Med beslutningen om at investere i Hornsea Project One vil Dong Energy nå sit strategiske mål om at have 6,5 GW vindkraftkapacitet fra havvindmøller i 2020.

Selskabet har tidligere meldt ud, at det er Siemens, der skal levere de 174 vindmøller på hver 7 MW til projektet.

Læs også: Dong peger på Siemens til gigantkontrakt på 7MW mølletype

Hornsea-projektet er omfattet af en favorabel britisk tilskudsordning. Derfor vil strømmen fra parken blive honoreret med et fast beløb i de første 15 år, den er i drift.

Læs også: Dong Energy scorer fordelagtige britiske vind-tilskud

»Vi glæder os til at opføre denne enorme vindmøllepark og flytte grænserne inden for havvindindustrien. Sammen med Race Bank, Westermost Rough og Lincs vil Hornsea udgøre et kæmpestort produktionsområde ud for den britiske østkyst og bidrage til vores bestræbelser på at levere grøn og uafhængig energi til samfundet,« siger Henrik Poulsen, adm. direktør i Dong Energy, i en pressemeddelelse.

Hornsea kommer størrelsesmæssigt til at overhale en anden af Dong Energys havmølleparker, nemlig Walney Extension, som ved investeringsbeslutningen i oktober 2015 var kørt i stilling til at blive verdens største havmøllepark.

Læs også: Dong lægger op til vindmølle-battle på verdens største havmøllepark

Men da Walney Extension 'kun' får en kapacitet på 660 MW, så er Hornsea næsten dobbelt så stor.

Dong Energy er i dag eneejer af Hornsea One efter overtagelsen af Smart Winds ejerandel på 66,66 procent i februar 2015.

Dong har ligeledes rettigheder til Hornsea-projekt 2 og 3, som har potentiale til at øge den samlede vindenergikapacitet med yderligere 3 GW.

Læs også: Dong sikrer sig britisk gigantområde til fremtidens havmøller

Se video om projektet her:

Det bliver spændende at følge med i! Vildt hvis det står færdigt allerede i 2020.

Til skribenten: Der er en mindre svipser i den sidste figurtekst. Det er 1.2 GW istedet for 1.2 MW.

  • 10
  • 1