Dødsfald på Mærsk-platform skyldes problemer med udstyr til tryktest

20. november 2009 kl. 14:273
Tre danske operatører i Nordsøen er blevet opfordret til ikke at bruge bestemt udstyr til tryktest, efter det har været involveret i dødsfald på Mærsk-platform. Ulykken involverer et stigrør og en sikkerhedsventil.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er endnu ikke helt afklaret, hvorfor en ulykke på boreplatformen Mærsk Resolute skete, men ulykken involverer et stigrør og en sikkerhedsventil i noget tryktestudstyr, fortæller juridisk chef i Energistyrelsen Dewi Dylander.

Derfor er de tre danske operatører Mærks, Dong Energy og Hess samt tyske Wintershall, som også opererer i den danske del af Nordsøen, blevet kontaktet for at sikre, at lignende midlertidigt udstyr ikke anvendes andre steder.

»Der er ingen af operatørerne, der er i gang med at anvende udstyret. Men de har fået besked på, at de heller ikke bør anvende det, før de tekniske undersøgelserne er overstået,« siger Dewi Dylander.

Mærsk Resolute. Foto: Keppel Illustration: Keppel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udstyret er blevet demonteret på Mærsk Resolute og sendt til land for nærmere undersøgelse, og arbejdet med det midlertidige udstyr bliver ikke genoptaget, før årsagen til ulykken er klarlagt.

Der var ingen vidner til ulykken, så Energistyrelsen kan ikke sige præcis, hvad der skete. Men Syd- og Sønderjyllands Politi og Force Technology er i øjeblikket i gang med at opklare de politimæssige og tekniske dele af sagen.

Dong Energy ejer 40 procent af Nini Øst og er operatør på platformen Mærsk Resolute, der udfører borearbejde ved Nini Øst-feltet. Den omkomne var britisk statsborger og arbejdede for Schlumberger, der udfører test på boreplatformen som underleverandør til DONG Energy.
Schlumberger ønsker ikke at udtale sig, før undersøgelsen er færdig.

Når Energistyrelsen har modtaget politiets rapport og selskabernes evaluering af årsagen til ulykken, de tekniske undersøgelser samt egne videre undersøgelser, vil styrelsen færdiggøre en samlet rapport om ulykken og herunder vurdere, om der er grundlag for eventuelt at rejse en sag over for de involverede selskaber.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
24. november 2009 kl. 09:10

Jeg tror lige du skal læse det jeg skrev igen... Det var en reference til at det var stavet forkert i overskriften (som siden er blevet rettet) Hvis du klikker på linket, vil du se en artikkel der handler om et firma der også hedder "mærks"...

Havde det nu været et reelt spørgsmål, så synes jeg det er lidt overkill at du bruger så mange udråbstegn i dit svar, men det er nok bare mig.

2
23. november 2009 kl. 16:03

Men der er jo mange Mærsk firmaer rundt om i verdenen, Maersk USA, Maersk Singapore, Maersk China osv. de er alle lyseblå !! Den du henviste til er da også Mærsk og det artiklen skriver om er Mærsk olie og gas A/S !