Igen livsfarlig sygsom fra flagermus. Der er nok mange der tænker, men ingen tør sige - Burde vi ikke skille os af med alle de flagermus. Ud over at spise insekter har de vel ingen reel interesse hos os ?
Marburg-virussen har kostet to patienter livet i Ghana, mens yderligere 98 personer fra omgangskredsen er sat i karantæne, skriver BBC.
Når der handles hurtigt, skyldes det, at Marburg-virus er særdeles dødelig, og der findes ingen kur mod sygdommen.
Virussen, som er en såkaldt filovirus, har fået sit navn efter den sydtyske by Marburg, hvor man første gang stødte på virussen i 1967 efter håndtering af marekatte fra Uganda.
Der var tale om et mindre udbrud med syv døde, men siden er virussen set forskellige steder på kloden med det største udbrud i Angola i 2005 med flere end 200 døde.
Marburg-virussen er en blødningsfebervirus ligesom Ebola og smitter gennem kropsvæsker. Symptomerne er bl.a. hovedpine, feber og blodig opkast.
Ifølge virusforsker på SSI Anders Fomsgaards bog ’Det er bare en virus’ fra 2019 er dødeligheden på 25 procent for Marburg-virus, mens Ebola har en dødelighed på op mod 90 procent. Dog oplevede man i Angola i 2005, at der var en dødelighed på 90 procent blandt de smittede.
Den stammer fra frugtflagermus, og man har set flere eksempler på døde, som har besøgt bestemte klippehuler.
Igen livsfarlig sygsom fra flagermus. Der er nok mange der tænker, men ingen tør sige - Burde vi ikke skille os af med alle de flagermus. Ud over at spise insekter har de vel ingen reel interesse hos os ?
Burde vi ikke skille os af med alle de flagermus.
Uha - uha, - Danmarks naturfredningsforening kunne komme forbi ?
Hvis vi skiller os af med menneskerne er de fleste problemer løst ..
Det har du sikkert ret i at mange tænker... Men at I er mange er dog ikke et mål for rigtigheden af tankerne. Flagermus spiser, som du skriver, insekter. Desuden tjener mange af dem som bestøvere og transportører af frø.
Hvis insekterne ikke bliver spist af flagermus, vil nattelivet blive uudholdelig. Hvordan kan man få den tanke at udrydelse af dyrearter vil løse menneskeskabte problemer. Mennesker fylder for meget og mange arter er allerede uddøde.
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard