Dødstal efter tsunami i Japan offentliggjort

Japansk politi har offentliggjort det bekræftede dødstal fra jordskælvet og tsunamien, der ramte Japan i marts sidste år. Tallet landet på 15.844 mennesker.

I tilgift savnes 3.450 personer fortsat, hvoraf de fleste formentligt er drevet til havs, skriver AFP. Det betyder, at 19.294 mennesker sammenlagt menes at have mistet livet.

160.000 mennesker, der bor omkring værket, blev evakueret, og de har stadig ikke fået lov at vende hjem.

Læs historien på politiken.dk

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Her i ing.dk står der bare om det totale dødstal og om, at 160.000 måtte evakueres pga. udslip fra et af kernekraftværkerne i området. - Man refererer ikke dette fra Politikkens artikel:

[b]Udslettede hele samfund[/b] Naturkatastrofen, der ramte 11. marts 2011, lagde store kyststrækninger i det nordøstlige Japan øde og udslettede adskillige bysamfund. <<<

For mig, der ikke bor i Danmark, er det en gåde, at danske ingeniørers tidsskrift tilsyneladende gør, hvad det kan, for at skabe frygt for teknologi. - Læser man denne artikel isoleret, kan man få det indtryk, at de 160.000, der er midlertidigt evakueret er de, der overlevede i modsætning til de knapt 20.000.

Hvorfor finder man ikke ud af, hvor mange der har måttet flytte fra de "udslettede områder"?

I dybeste undring - Peder Wirstad

 • 0
 • 0

For mig, der ikke bor i Danmark, er det en gåde, at danske ingeniørers tidsskrift tilsyneladende gør, hvad det kan, for at skabe frygt for teknologi.

Ja, atomkraftværket lagde vis dæmper på heltemodet, har du et bud på hvor mange af dem som var indespærret, eller fastklemt ved temperaturer nær frysepunktet der kunne have været reddet ved en mere massiv hjælpe indsats?

 • 0
 • 0

Hvad hentyder du til med indespærrede nær frysepunktet ?

Katastrofen var jordskælv, efterfulgt af flodbølge, jordskælv er de vandt til, men det er generationer siden de har haft en flodbølge af den kaliber, når huse og biler bliver kastet omkring som vi har set det på film og billeder, så kan det ikke overraske at nogle kommer til skade, bliver fastklemt eller bare sidder i en bil med bunden opad og muddertryk på dørene, i hvert fald noget der kræver massiv rednings indsats, med hensyn til temperaturen mener jeg at jeg læste om nattefrost, de første nætter, men jeg kan jo huske forkert.

 • 0
 • 0

Tak Benny . Det hjalp :o)

Jeg vil spørge dig om du tror, at det var Akraft ulykken der forhindrede at personer der var indespærret hundredvis af kilometre nordligere end Fukoshima kunne blive reddet fordi man var gået i koma over denne Akraft ulykke........eller skyldes mon denne mangel på indsats at også de lokale redningsmandskaber også var blevet dræbt eller ført til havs af Tzunamien.

Hvad tror du ?

 • 0
 • 0

Hvad tror du ?

Jeg tror helt klart der har påvirket, både indsatsen fra ikke ramte områder og fra udlandet, hvor mange hold med hunde blev der fløjet ind fra udlandet?, selv verdenspressen havde svært ved at møde med så mange folk og så store profiler som det havde været tilfældet uden atomkatastrofen, det kan måske ikke bevises, men du spørger hvad jeg tror, hvor mange der kunne have været reddet er umuligt at sige, og også unfair i forhold til dem der virkelig gav alt hvad de havde i sig.

Når først der er historier om tage der blæser af rektorbygninger, så ved alle at der kan være radioaktivt støv, der gik mange rygter, og lang tid før man erkendte at den var helt gal, sikkert noget med Japansk virksomheds kultur.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten