Dna’ets fader sætter sin nobelprismedalje til salg

Den 4. december i Christie’s auktionshus i New York kan du købe et stykke nobelprishistorie.

Medvinderen af nobelprisen i medicin i 1962 James Watson sætter sin nobelprismedalje til salg, en medalje, der ventes at kunne indbringe mellem 23,4 og 32,8 millioner kroner. Det skriver Livescience.

]

Ifølge Frankfurter Allgemeiner er det første gang i verdenshistorien, at en levende videnskabsmand selv sætter sin medalje til salg.

Læs også: Der bliver stadig længere mellem de helt store videnskabelige opdagelser

Medaljen blev i sin tid givet til James Watson, Francis Crick og Maurice Wilkins for opdagelsen af dna med dets struktur som en snoet stige.

Efter medaljen sælges både håndskrevne noter til takketalen i Stockholm og desuden kladden til den særlig forelæsning, han gav dagen efter. Begge sælges for over en million i vurdering.

Læs også: Nobelpris i kemi går til nanoskopi

Det er ikke første gang, at man har set nobelprismedaljer til salg. Watsons kollega Francis Crick døde i 2004, og sidste år satte familien hans medalje til salg. Her solgtes medaljen dog for væsentligt mindre end en række personlige breve, som Crick sendte til sin søn, hvori han beskriver opdagelsen. Brevene blev solgt for 35,8 millioner, skriver The Guardian.

Pengene fra salget skal til dels gå til videre forskning.