Dit tøj advarer dig, hvis du er ved at få stress

1. april 2008 kl. 10:202
Et nyt europæisk forskningsprojekt skal udvikle sensorer, der kan indbygges i tøj, og som automatisk tjekker helbredet for faretegn.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et europæisk forskningsprojekt med navnet Biotex, der endelig ikke må forveksles ved vaskemidlet af samme navn, skal udvikle intelligent tøj, der kan mindske stresset for de personer, der anvender det, skiver ICT Results i en pressemeddelelse.

Stresssænkningen skal ske ved at forsyne tøjet med indbyggede sensorer, som blandt andet måler kropstemperatur, hjerterytme og svedafgivelse. På baggrund af de data kan et stykke software vurdere, om personen er ved at bevæge sig mod en stress-tærskel eller måske er ved at blive syg, og computeren skal sende en advarsel, inden det er for sent.

Partnerne i Biotex, der er fra Frankrig, Irland og Italien, arbejder på at fremstille en lang række sensorer, som også kan anvendes på hospitaler, hvor patienter blot kan iklædes det særlige tøj i stedet for konstant at være forbundet med ledninger til sygehusets sædvanlige udstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er blandt andet allerede udviklet en sensor til at måle iltmætningen i blodet. Den fungerer ved hjælp af infrarødt og rødt lys.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvordan de indsamlede informationer skal behandles og transmitteres videre, men en mulighed er en intelligent radio, der automatisk skifter mellem 3G, Bluetooth, UWB og wi-fi afhængig af, hvilken dækning der er - og hvilken af radioerne, der er den mest energieffektive.

Dokumentation

Pressemeddelelse om Biotex-projektet

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
1. april 2008 kl. 21:24

hvis man ser på den eksterne link henviser den til information fra den 24 Mar 2008, så tror nu ikke den her er "falsk". :)

1
1. april 2008 kl. 11:36

Er det nu man skal ønske alle en glædelig store troværdighedsdag? :o)