Disse 20 tech-virksomheder betaler den højeste løn

Den amerikanske jobportal Glassdoor har samlet en liste over de 25 højstbetalende amerikanske virksomheder. Ikke overraskende topper teknologi og it-virksomheder listen. Ud af de 25 virksomheder, der giver den højeste løn til deres medarbejdere er 20 af dem inden for it og teknologi. Det skriver svenske Ingenjörkarriär.

Læs også: VE-Data regner den ud for vindmøllebranchen.

Blandt de højstbetalende teknologi og it-virksomheder ligger it-virksomheden Juniper Networks helt i toppen. Virksomheden tilbyder en medianløn der svarer til 84.200 danske kroner pr. måned inklusiv eventuel bonus og andre tillæg. Juniper Networks overgås kun af to andre amerikanske virksomheder, hvad løn angår. Det drejer sig om de to konsulentvirksomheder A.T. Kearney og Strategy&.

Andrew Chamberlain, cheføkonom hos Glassdoor, ser de høje lønninger som en klar konsekvens af manglen på it- og ingeniørarbejdskraft.

»Jagten på dygtige højtuddannede talenter er intens inden for teknologibranchen, og det skaber fortsat høje lønninger i branchen,« fastslår Andrew Chamberlain.

Glassdoors løntal stammer fra anonyme og frivillige indberetninger fra brugere af portalen i perioden marts 2015-marts 2016. Kun virksomheder, der har haft over 50 lønindberetninger, optræder på listen.

Glassdoor havde i 2015 30 million brugere fra 190 lande.

Se hele Glassdoors liste

Tjek, hvad danske ingeniører tjener her eller på IDAs lønstatistik.

Vær dog opmærksom på, at lønninger ikke kan sammenlignes direkte på tværs af lande på grund forskelle i skatte- og forsikringsforhold samt leveomkostninger.